Mici cu salmonella retraşi de la comercializare dintr-un supermarket din Tecuci

Mici cu salmonella retraşi de la comercializare dintr-un supermarket din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Galaţi au retras dintr-un supermarket din Tecuci 20 de caserole cu mici proveniţi dintr-un lot infectat cu salmonella. Micii retraşi de la comercializare au fost duşi în laboratorul DSV Galaţi, unde vor fi examinaţi din punct de vedere microbiologic.

"La Direcţia de Sănătate Publică Galaţi nu a fost înregistrată nicio sesizare până în prezent, în privinţa micilor contaminaţi cu salmonella", a declarat directorul executiv al DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

28 de kilograme de carne de mici a fost retrasă de Direcţia Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita, aceasta fiind depistată în trei magazine, în urma alertei privind lotul de carne de mici infestată cu salmonella, supermarketul din Odorhei vânzând deja două kilograme până la intervenţia autorităţilor. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei, Pusok Laszlo, a declarat ieri că, în judeţ, a intrat o cantitate de 30 de kilograme de carne de mici produsă de o societate din judeţul Neamţ, pentru care s-a emis alerta de posibilă contaminare cu salmonella. Potrivit lui Pusok, în perioada următoare se vor recolta probe care vor fi trimise la analiză la laboratorul din Odorheiu Secuiesc, iar dacă se va confirma infestarea, carnea va fi arsă. Dacă suspiciunea va fi infirmată, carnea va fi repusă în vânzare.

Alte două sute de caserole cu carne de mici au fost retrase de Direcţia Sanitar Veterinară Prahova din depozitul unui supermarket din Ploieşti după ce s-a stabilit că micii erau infestaţi cu salmonella. Potrivit unui comunicat de luni seară al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), carnea de mici infestată cu salmonella a fost produsă de o unitate de procesare din judeţul Neamţ şi a fost depistată în urma unui control din 30 mai, când au fost prelevate de la un depozit de produse congelate cinci probe din carne preparată pentru mici.

Conform procedurilor, tulpina de salmonella izolată din probele de carne de mici a fost expediată către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică din Bucureşti, pentru tipizare. Analizele pentru tipizarea Salmonella spp durează între şapte şi zece zile.

Ieri, şi reprezentanţii DSVSA Suceava au anunţat că o cantitate de 25 de kilograme de carne de mici a fost pusă sub sechestru, aceasta fiind depistată în două magazine din judeţ, în urma alertei privind lotul de carne de mici infestată cu salmonella.

Citit 1538 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2013 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.