Ziua Mondială a Meteorologiei

Ziua Mondială a Meteorologiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Importanţa meteorologiei pe plan mondial nu mai trebuie demonstrată. Simplul fapt că “Vremea” rămâne cea mai urmarită rubrică în întreaga lume, la TV sau la radio, vorbeşte de la sine.

Impactul tot mai pronunţat pe care îl au fenomenele meteorologice şi hidrologice, cu consecinţe majore în plan global şi local, face din acest domeniu unul dintre cele mai preocupante nu doar pentru specialişti, ci şi pentru mediile politice, economice, precum şi pentru societatea civilă şi fiecare cetăţean.

Vremea - prima la radio şi la tv

În 2009, seminariile organizate la Bucureşti şi în cele şapte centre meteo din ţară vor avea tema “Vremea, clima şi aerul pe care îl respirăm”.

În mesajul său, secretarul general al OMM, Michel Jarraud,  subliniază că “...numărul crescând al populaţiei, sporirea consumului de energie şi dezvoltarea industrială au contribuit la emiterea de particule şi de gaze, care afectează sănătatea oamenilor.

În prezent, meteorologii, climatologii şi specialiştii care studiază chimia aerului contribuie la diminuarea impactului vremii, lucrând împreună pentru a furniza profesioniştilor în medicină prognoze şi analize asupra distribuţiei în atmosferă, concentraţiei şi transportului de gaze”.

Gălăţeni, se încălzeşte!

La Galaţi, vremea, dar şi explicaţiile legate de schimbările de climă specifice zonei ne sunt date de Irene Zamfir, şefa Staţiei Meteorologice de la Vânători. În cea mai recentă apariţie în “Viaţa liberă”, meteorologul ne-a asigurat că, începând de azi, primăvara se instalează cu arme şi bagaje. Urmează să ne pregătim pentru creşteri ale temperaturii, soare şi, pe alocuri - zicem noi, de astenii.

La mulţi ani, aşadar, Vreme, climă, temperaturi, grade Celsius, barometre, termomentre şi, mai ales, celor care ştiu să le desluşească pe toate acestea – meteorologii!

Citit 670 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.