Peste 2.000 de tone de minereu de fier au ajuns în Dunăre din barja răsturnată în Golful Dubova

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste două mii de tone de minereu de fier au ajuns în Dunăre din barja care s-a răsturnat, duminică dimineaţă, în Golful Dubova din judeţul Mehedinţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Biroului pentru Siguranţa Navigaţiei din cadrul Căpităniei Portului Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu, împingătorul "Stara Zagora", sub pavilion bulgăresc, implicat în incidentul produs la kilometrul 970 al Dunării, în judeţul Mehedinţi, avea şase barje încărcate cu 11.600 de tone de minereu de fier şi venea din Ucraina, cu destinaţia Pancevo.

Conform sursei citate, una din cele şase barje ale împingătorului a lovit o stâncă la intrarea în Cazane, iar în urma impactului s-a produs o gaură destul de mare, iar tot minereul din barja respectivă a ajuns în Dunăre. Reprezentantul Căpităniei Portului Drobeta Turnu Severin a precizat că este vorba despre o cantitate de 2.036 de tone de minereu care a ajuns în Dunăre.

Celelalte cinci barje şi împingătorul au fost ancorate la kilometrul 974 al Dunării, de către echipajul format din cinci personae care se aflau pe împingător în momentul producerii incidentului, iar barja avariată urmează să fie recuperată de către armator.

Accidentul s-a produs în afara şenalului navigabil al Dunării, astfel că navigaţia nu este afectată pe fluviu.

O barjă sub pavilion Bulgaria s-a răsturnat, duminică dimineaţă, în Dunăre, în zona Golfului Dubova, fără a exista victime.

Citit 1080 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.