Pensionarii din Galaţi, protest în stradă. Ei cer demisia parlamentarilor şi ameninţă cu greva foamei
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Pensionarii din Galaţi, protest în stradă. Ei cer demisia parlamentarilor şi ameninţă cu greva foamei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se solicită indexarea pensiilor şi respectarea protocolului semnat cu parlamentarii


Aproximativ 200 de pensionari din cadrul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere au pichetat vineri sediul Prefecturii Galaţi. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că toate promisiunile făcute de guvernaţi au fost date uitării.

Liderul alianţei, Vasile Panţuş, a întocmit şi un memoriu, pe care l-a lăsat la Prefectura Galaţi, în care au fost trecute toate nemulţumirile protestatarilor. „Vrem să se recunoască grupele speciale de muncă pentru toţi pensionarii. De asemenea, solicităm respectarea indexării anuale a pensiilor conform Legii 263/2010. În 2010, punctul de pensie era stabilit la 732,8 lei, iar salariu mediu brut era de 1.700 de lei. În 2012, salariul mediu brut a ajuns la 2.200 de lei. Indexarea pensiilor? Dorim un dialog la Galaţi cu reprezentanţii Ministerului Muncii, fiindcă răbdarea noastră a ajuns la final”, ne-a declarat Vasile Panţuş.

Protestatarii au cerut demisia guvernului şi a parlamentarilor gălăţeni, care au uitat să se ocupe de cei care i-au votat. „Am semnat un protocol cu parlamentarii gălăţeni chiar înainte de alegeri. S-au angajat că îşi vor da demisia dacă nu rezolvă în şase luni toate cerinţele gălăţenilor. Nu au rezolvat nimic. Aşteptăm demisia”, a completat Vasile Panţuş, în scandările aprobatoare ale pensionarilor.

Un alt motiv de supărare pentru pensionari a fost legat de propunerea unui nou referendum. „Am votat o dată pentru ca Parlamentul să rămână cu 300 de oameni. De ce nu se ia în calcul acel vot şi vor să facă un alt referendum. Să cheltuie alţi bani ca să nu ne bage în seamă după aceea?”, ne-au spus pensionarii.

Protestatarii au menţionat faptul că, dacă nu le vor fi rezolvate problemele în următoarele 60 de zile, vor intra în greva foamei.

După ce au lăsat memoriul la Prefectură, pensionarii au plecat în marş către sediile partidelor politice. După ce au trecut pe la PDL, în drum spre PSD, Vasile Panţuş a revenit la Prefectură pentru un dialog cu reprezentanţii Guvernului în teritoriu.

Citit 3353 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iunie 2013 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.