Spaţiul pietonal dintre Biserica Greacă şi Muzeul de Istorie a devenit parcare!

Spaţiul pietonal dintre Biserica Greacă şi Muzeul de Istorie a devenit parcare!

Foto: Vasile Caburgan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
11 comentarii

Situată între două parcări, cea de pe strada Domnească şi cea de pe Maior Iancu Fotea, mica piaţetă adiacentă clădirii Muzeului de Istorie numai spaţiu pietonal nu mai este. Pesemne insuficiente ca număr de locuri, ori prea depărtate după preferinţele şoferilor care din comoditate nu vor să-şi lase maşinile în locurile amenajate, parcările sunt ocolite cu graţie de gălăţenii care au locurile de muncă ori sunt în trecere prin zona respectivă.
"Aici era un spaţiu pietonal de toată frumuseţea, dar de la o vreme tot mai mulţi intră cu maşinile dinspre Iancu Fotea, că se poate trece, şi parchează chiar lângă muzeu, la umbră, sau aici unde a fost Lapidariumul, aşa cum fac şi cei de la Secţia 1 cu maşinile de serviciu. Aici nu e parcare şi s-a mai stricat şi pavajul", ne-a semnalat un gălăţean care locuieşte în blocul în care îşi are sediul Secţia 1 Poliţie.

"Spaţiul va intra în renovare"

Este vestea pe care o dă Primăria Galaţi, de la al cărei reprezentant am aflat că piaţeta va fi supusă unei operaţiuni de amenajare cât de curând. "Într-adevăr, accesul maşinilor acolo se face dinspre strada Maior Iancu Fotea. Acum se fac lucrări la parcarea dinspre fostul sediu al Stării Civile, iar acestea vor înainta spre zona cu pricina şi se va reamenaja. E adevărat că pavajul e degradat, dar nu numai din cauza maşinilor", a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 3003 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2013 18:28

11 comentarii

 • postat de vio Vineri, 21 Iunie 2013 23:26 Link la comentariu
  0
  0

  Un subiect care ar trebui sa trezeasca atentie din partea celor interesati de urbanismul zonei istorice a Galatiului.Acolo sunt cateva cladiri istorice de referinta pentru Galati.
  Propun:
  - crearea unei zone pietonale cu placi de bazalt. Probabil cele scoase din" valea orasului "mai sunt pe undeva depozitate
  - refacerea fatadei de la blocul Delta
  - reabilitarea caselor de pe str.Maior Iancu Fotea.
  In aceasta piateta se poate crea un spatiu in care sa se desfasoare diferite activitati culturale:
  - targuri de carte
  - targuri cu obicte mestesugaresti autentice.
  Politia ar trebui sa-si construiasca 5 sectii in Galati gandite cu intrari din strada pentru masini. Dar de unde bani ?

  Raportează
 • postat de unul care sta in zona Vineri, 21 Iunie 2013 19:23 Link la comentariu
  0
  0

  "Într-adevăr, accesul maşinilor acolo se face dinspre strada Maior Iancu Fotea..." gresit d-ul. Costache, intrarea se face si dinspre str. Domneasca. de ani de zile intra zeci de masini la biserica greaca, iar multe din masinile parcate in zona sunt ale celor care slujesc la biserica, ale celor care modernizeaza aceeasi biserica sau ale angajatilor laboratorului de medicina muncii ce s-a mutat in fostul sediu al loconfort, asta pe langa cele ale politistilor de la sectia 1. deci nu mi se pare normal sa le aruncam numai acestora din urma "epitete" de genul interlopi, nesimtiti, prosti, etc. doar pentru faptul ca parcheaza masinile de serviciu langa sectie atata timp cat primaria nu le-a oferit o alta solutie, sau dac-o facem s-o facem si fata de cei de la biserica greaca, laboratorul de medicina muncii, etc.

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Vineri, 21 Iunie 2013 17:04 Link la comentariu
  0
  0

  dle Nobel afla ca NU sunt politist !

  si eu critic politistii pusi pe spaga si cei corupti care inclina accidentele rutiere dupa cum are unul punga mai grasa...

  dar aici chiar nu au nici-o vina !

  Nu poti sa spui ca este trotuar unde nu au loc pietonii sa treaca.. si nu cred ca este un spatiu asa de central si intens tranzitat de cetateni ca sa deranjeze...

  hai sa fim totusi obiectivi !!!!

  Raportează
 • postat de suparatu Vineri, 21 Iunie 2013 15:22 Link la comentariu
  0
  0

  S-A MAI SCRIS DESPRE NESIMTIREA CELOR DE LA SECTIA 1 DE POLITIE, CARE PARCHEAZA ACOLO, DAR DEGEABA, CAINII LATRA CARAVANA TRECE ............................................................

  Raportează
 • postat de Nobel Vineri, 21 Iunie 2013 13:30 Link la comentariu
  0
  0

  @ Marius Stanica - dom' politist, o fi de vina ministrul care nu va loca fondurile potrivite, dar cand e vorba de ars la buzunar soferii de rand, de ce nu spui "nu-i dau dom'le amenda, ca nu e soferulde vina, ci primaria/consiliul local/etc care nu aloca fonduri si spatii pentru parcari..".
  S-ar parea ca doare numai cand esti victima, in rest.... pauza.

  Raportează
 • postat de dragos Vineri, 21 Iunie 2013 09:11 Link la comentariu
  0
  0

  Alooo da duba aia mare de ce nu apare in poza!!

  Ca sta chiar la buza fantanii arteziene, si are vecini si masinile particulare al;e unor muncitori de la sectia 1!

  MARI NESINTITI!!! in mare majoritate a timpului se gaseste loc de parcare f aproape, la fosta stare civila si pe stradutele adiacenta da...

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Vineri, 21 Iunie 2013 08:49 Link la comentariu
  0
  0

  Vinovat este ministerul care nu aloca bani pentru un sediu al unei sectii de politie care sa aiba si parcare functionala !!!

  Ca doar nu avem pretentia ca politia sa mearga numai pe jos !

  In tarile civilizate sunt alocate fonduri si sunt cladiri chiar interioare foarte moderne cu parcare nu numai pentru masinile de politie ci si a angajatilor.
  Acum oricum spatiul respectiv NU ESTE FOLOSIT DE NIMENI inafara de cei care fac nunti si ceva poze in zona, in rest nu este zona de plimbat pentru nimeni.

  Raportează
 • postat de Nobel Vineri, 21 Iunie 2013 08:45 Link la comentariu
  0
  0

  PS: o micuta completare: oare eu daca merg si parchez langa ei, iau amenda? Hmmm, ia sa facem un exercitiu: toti care au treaba prin zona cu masina sa parcheze langa cele de politie, sa vedem daca au tupeu sa dea amenda.

  Raportează
 • postat de Nobel Vineri, 21 Iunie 2013 08:42 Link la comentariu
  0
  0

  Soferii "simpli muritori" iau amenzi la greu, chiar daca de multe ori argumentul ca nu sunt parcari in zona respectiva este pertinent. In zona Spicul a ajuns o moda sa pandeasca daca-si pune careva masina pe trotuar, sau multe alte situatii. Uneori au dreptate (atunci cand parcarea de vizavi este libera) dar de multe ori sunt absurzi. Pe cei din imagine nu-i vede cine ar trebui? Sau daca ei impart legea, o impart doar cum vor ei? Ar trebui verificati si controlati si ei, nu sa spuna doar altora "... ca parca mi-e mila sa-ti dau amenda doar pentru asta...". :)

  Raportează
 • postat de Du-va la presat, in... ierbare de buruieni Vineri, 21 Iunie 2013 07:59 Link la comentariu
  0
  0

  Nu e degradat numai din cauza masinilor, asa e. Ci si a indolentei unor edili carora le-au tinut mereu spatele pseudojurnalisti ravasiti de setea de functii: N. Manole, acum M. Costache... Durbix pe cine avea, mai tine minte cineva?...

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 21 Iunie 2013 07:30 Link la comentariu
  0
  0

  Ba nu vezi ca sunt masinile interlopilor de la sectia 1 de politie . Jegurile astea nu respecta nici o lege ca doar nu o sa fie prosti sa-si dea amenzi singuri.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.