Spaţiul pietonal dintre Biserica Greacă şi Muzeul de Istorie a devenit parcare!
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Spaţiul pietonal dintre Biserica Greacă şi Muzeul de Istorie a devenit parcare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situată între două parcări, cea de pe strada Domnească şi cea de pe Maior Iancu Fotea, mica piaţetă adiacentă clădirii Muzeului de Istorie numai spaţiu pietonal nu mai este. Pesemne insuficiente ca număr de locuri, ori prea depărtate după preferinţele şoferilor care din comoditate nu vor să-şi lase maşinile în locurile amenajate, parcările sunt ocolite cu graţie de gălăţenii care au locurile de muncă ori sunt în trecere prin zona respectivă.

"Aici era un spaţiu pietonal de toată frumuseţea, dar de la o vreme tot mai mulţi intră cu maşinile dinspre Iancu Fotea, că se poate trece, şi parchează chiar lângă muzeu, la umbră, sau aici unde a fost Lapidariumul, aşa cum fac şi cei de la Secţia 1 cu maşinile de serviciu. Aici nu e parcare şi s-a mai stricat şi pavajul", ne-a semnalat un gălăţean care locuieşte în blocul în care îşi are sediul Secţia 1 Poliţie.

"Spaţiul va intra în renovare"

Este vestea pe care o dă Primăria Galaţi, de la al cărei reprezentant am aflat că piaţeta va fi supusă unei operaţiuni de amenajare cât de curând. "Într-adevăr, accesul maşinilor acolo se face dinspre strada Maior Iancu Fotea. Acum se fac lucrări la parcarea dinspre fostul sediu al Stării Civile, iar acestea vor înainta spre zona cu pricina şi se va reamenaja. E adevărat că pavajul e degradat, dar nu numai din cauza maşinilor", a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 3567 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2013 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.