Şase copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat prăjituri la serbare

Şase copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat prăjituri la serbare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şase copii şi un adult au ajuns la spital din cauza unei toxiinfecţii alimentare. Cei şase copii au participat la serbarea de sfârşit de an, alături de ceilalţi nouă colegi ai lor, la o grădiniţă din satul Moscu. La finalul serbării, cei mici au fost serviţi cu preparate din carne, brânză, prăjituri şi suc.

Primele simptome ale toxiinfecţiei alimentare au apărut la mai puţin de două ore. Copiii au ajuns iniţial la spitalul din Târgu Bujor, iar medicii au decis transferul lor la Spitalul de Copii din Galaţi, pentru investigaţii de specialitate. „Au ajuns şase copii, toţi stabil hemodinamic. Vor fi internaţi şi li se vor face analizele, iar în funcţie de rezultatul acestora vom decide cât timp vor rămâne în spital”, ne-a declarat Lorica Panţuru, medic primar pediatru.

Preparatele şi prăjiturile pe care le-au mâncat copiii au fost cumpărate chiar de către părinţii lor, de la magazinele din Moscu şi din Târgu Bujor. Din cauza alimentelor a ajuns la spital şi mămica unui copil, care se pare că a gustat din prăjiturile servite la serbare. „Fiul meu nu are nimic. Eu, însă, mă simt destul de rău. Am vomat şi m-am prezentat la spital. Medicii au decis să mă transfere la Spitalul de Boli Infecţioase”, ne-a spus Mariana Maftei.

De soarta copiilor şi a părinţilor care i-au însoţit s-a interesat şi primarul din Târgu Bujor. „Au fost aduşi cu ambulanţa, dar am venit să văd dacă au nevoie de ceva. Sunt oameni simpli, care au nevoie de ajutor”, ne-a spus Laurenţiu Gîdei, primarul din Târgu Bujor.

Atât cei şase copii, cât şi Mariana Maftei au rămas internaţi pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Citit 1999 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2013 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.