A murit judecătorul Ion Avram Dunăreanu

A murit judecătorul Ion Avram Dunăreanu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Duminică, a încetat din viaţă magistratul Ion Avram Dunăreanu. Născut la 18 martie 1945, în comuna Cudalbi, judeţul Galaţi, Ion Avram Dunăreanu a fost cunoscut, de asemenea, ca pictor (având 44 de expoziţii personale, în ţară şi în străinătate) şi poet.

Licenţiat al Institutului Agronomic „Ion Ionescu de la Brad” şi al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost membru fondator al Asociaţiei Artiştilor Plastici „Simeza” din Galaţi. Din 1982 a fost judecător şi apoi magistrat la Galaţi. Ca poet a debutat, în 1971, în revistele ieşene. În 1996 a publicat volumul de poezie "Labirintul tăcerii", urmat de alte două apariţii editoriale - "La peştera vântului" şi "Realitatea orei". Şi-a pus, de asemenea, semnătura pe câteva lucrări de specialitate - „Justiţie, judecător", Editura All Beck, 2005 şi „Managementul organizaţiilor judiciare”, Editura C.H. Beck, 2008.

Casa părintească din comuna Suhurlui a transformat-o, în 1997, din dragoste pentru tradiţia şi oamenii acestor locuri, în Muzeul "Casa Rurală Ion Avram Dunăreanu" - secţie a Muzeului de Istorie Galaţi.

Dumnezeu să-i ocrotească sufletul bun şi generos!

Citit 4951 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2013 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.