În urma acordului dintre Guvern şi FMI, DSP Galaţi concediază 4,5 persoane

În urma acordului dintre Guvern şi FMI, DSP Galaţi concediază 4,5 persoane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimul acord semnat de Guvern cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional aduce noi disponibilizări în instituţiile publice. În urma Ordonanţei de Urgenţă emisă de Guvern, în sistemul sanitar vor fi disponibilizate 164 de persoane.

„În urma analizei făcute la nivelul întregii ţări, Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi i-a revenit un număr de 4,5 posturi ce trebuie reduse în următoarea perioadă. Vom face analiza tuturor angajaţilor, a performanţelor lor profesionale, iar în urma analizei se va lua decizia care vor fi cele patru persoane ce vor fi disponibilizate. De asemenea, o persoană va lucra de acum în acolo cu jumătate de normă şi vom lua în calcul acea persoană care nu are încărcare de opt ore şi poate să lucreze doar patru ore şi să respecte fişa postului. Din păcate nu prea avem persoane care să îndeplinească condiţiile de vârstă pentru pensionare, ele îndeplinesc doar condiţiile de vechime pentru a ieşi la pensie anticipat. Vom face o analiză pentru fiecare caz în parte şi vom lua o decizie. Persoanele disponibilizate vor fi date în şomaj, dar nu vor primi salarii compensatorii”, ne-a declarat Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.  

Nici posturile care sunt acum vacante nu vor scăpa de reorganizare. „A fost luată decizia tăierii posturilor vacante, rămânând în organigramă doar posturile indispensabile funcţionării instituţiei, care vor fi ocupate ulterior prin concurs. DSP-ul, în urma reorganizării, de la un număr de 113 posturi câte existau, va rămâne cu 101,5 posturi, dintre care 92,5 vor fi ocupate efectiv”, a conchis directorul DSP Galaţi.

Citit 1969 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2013 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.