UPDATE Protest în mijlocul străzii Domnească: „Vreau casă! Să-mi dea Primăria casă!”
Foto: Foto: Anca Melinte

UPDATE Protest în mijlocul străzii Domnească: „Vreau casă! Să-mi dea Primăria casă!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Poliţiştii locali au pus punct protestului spontan al cărui protagonist a fost gălăţeanul Ghiţă Ovidenie. Aceştia l-au luat cu binişorul pe revoltatul de ocazie şi i-au explicat că manifestările lui se numesc, din punct de vedere juridic, tulburarea liniştii publice, şi se sancţionează cu amendă. Bărbatul a ajuns la secţia de poliţie pentru cercetări şi, din câte se pare, nu a fost amendat. După ce îşi va reveni din starea înfierbântată în care se afla, situaţia locativă îi va fi analizată. Dacă întruneşte condiţiile destul de restrictive stabilite de Consiliul Local, îşi va putea depune dosarul pentru a obţine o locuinţă socială de la Primărie.


 

Strada Domnească şi părculeţul din faţa Primăriei au devenit, pentru aproape o oră, scena unui protest spontan. Un bărbat foarte agitat, cu braţele rănite, striga în gura mare că vrea casă şi soma Primăria să-i ofere o locuinţă cu măcar două camere. Tulburat şi încins nu numai de soarele dogoritor, bărbatul se aşeza sistematic pe carosabil, în mijlocul arterei Domnească, agitând telefonul mobil, şi strigând nervos la maşinile care îl claxonau „Tu ai casă, nu? Ai casă?! Nu plec de-aici până mâine dimineaţă! Ce-o să-mi facă dacă nu plec? Să-mi dea Primăria casă!”. Şoferii reduceau viteza, temându-se să nu-l lovească pe furiosul protestatar.

Gălăţeanul ne-a explicat pe un ton iritat că se numeşte Ghiţă Ovidenie şi că lucrează de peste 20 de ani la CFR, dar nu-şi mai permite să plătească pentru apartamentul pe care l-a închiriat. În plus, susţinea că proprietarul l-a avertizat că în câteva luni îl va evacua din apartament. Ostentativ, gălăţeanul scotea din buzunar portofelul burduşit cu bancnote şi arăta oricui era dispus să-l asculte că are la el 1.200 de lei, banii pentru chiria pe două luni, dar că nu vrea să-i mai folosească în acest scop. „Am o fetiţă de 14 ani. Am muncit 22 de ani! Vreau casă!”, o ţinea una şi bună bărbatul.

Protestul s-a încheiat subit prin intervenţia poliţiştilor locali. Vom reveni cu amănunte.

   

   

Citit 4790 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2013 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.