UPDATE / Proteste la Izvoarele din cauza cutremurelor

UPDATE / Proteste la Izvoarele din cauza cutremurelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 16.00 - În urma cutremurelor înregistrate în localitatea Izvoarele, oamenii au decis să iasă în stradă şi să le ceară autorităţilor explicaţii. Peste 30 de persoane au blocat Drumul Judeţean 255, între Izvoarele şi DN 25 şi au protestat mai bine de două ore.

În timp ce oamenii protestau cerând explicaţii, un nou cutremur, de 3,8 grade pe scara Richter a zdruncinat localitatea Izvoarele. Acest lucru a intensificat vociferările oamenilor.

„Nu ne spune nimeni adevărul. O să murim în case şi nu o să aflăm din ce cauză se cutremură pământul atât de des. Fiul meu, de 18 ani, şi-a făcut deja valiza. Stă cu ea pregătită în caz că va fi nevoie să fugim în toiul nopţii”, ne-a spus o localnică. 

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi, dar şi subprefectul Gabriel Panaitescu şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Cătălin Chiper. Acesta din urmă a încercat să-i liniştească pe localnici spunându-le că seismele care se produc nu sunt periculoase.

„Aşteptăm şi noi concluziile specialiştilor. Îi rugăm pe oameni să rămână calmi. Am vorbit deja cu inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, prezent şi el astăzi aici, care mi-a promis că va lăsa un specialist în zonă pentru a-i linişti pe oameni”, a declarat Cătălin Chiper. 

Drumul a fost deblocat de poliţişti, dar pentru aproximativ două ore circulaţia s-a desfăşurat pe un singur fir. Oamenii au renunţat şi ei, cel puţin pentru moment la proteste. Ei sunt însă decişi să revină în stradă pentru a protesta dacă nu vor primi niciun răspuns de la specialişti.


UPDATE ORA 13.25 - La această oră, pe Drumul Judeţean 255, între Izvoarele şi Drumul Naţional 25, se circulă pe un singur sens.


UPDATE ORA 12.50- Cei peste 30 de protestatari de la Izvoarele, care au blocat Drumul Judeţean 255, dialoghează la această oră cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Cătălin Chiper.


În lipsa unor răspunsuri clare în privinţa numeroaselor cutremure petrecute în ultima vreme în zona localităţii Izvoarele, localnicii au ieşit astăzi la un protest spontan. Oamenii au blocat Drumul Judeţean 255, cel care asigură legătura dintre satul Izvoarele şi Drumul Naţional 25. Aceştia le cer autorităţilor să explice cauzele multiplelor seisme.   

Citit 2496 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2013 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.