Torino este Bucureştiul Italiei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mulţi şi buni: În Italia creşte numărul tinerilor întreprinzători români. Mai ales la Torino şi mai ales în construcţii. În câţiva ani, numărul micilor firme de zidari şi zugravi proveniţi din Bucureşti şi împrejurimi s-a înzecit. Torino este Bucureştiul Italiei, dacă te iei după ultimele statistici. De-a lungul râului Po, în autobuze, în noul metrou, o persoană din zece este de origine română; în 2007 erau 86.718, din cei 900.000 care potrivit Istat locuiesc în Peninsulă. În total, numărul lucrătorilor români din Italia este de 600.000, sosiţi în ultimii ani, după albanezi, polonezi şi foşti iugoslavi. Ultimele estimări vorbesc de 1.016.000 de persoane prezente (53 la sută femei), număr dublu faţă de 2007.

* Puţini şi trişti: Statisticile oficiale britanice recente arată că numărul românilor care solicită permise de şedere a scăzut considerabil faţă de anii trecuţi. Pe fondul recesiunii românii nu mai vin în Marea Britanie, iar ministrul Frontierelor şi Imigraţiei, Phil Woolas susţine că cercetările britanice dovedesc că mulţi dintre est-europeni, printre care şi românii, s-au întors acasă. În 2009 nu vor mai veni români mulţi pentru a munci în UK. Vin cei din Italia, dar de cele mai multe ori nu se integrează şi se întorc înapoi.

* Românce la Miss Univers Canada 2009: Două românce participă la competiţia Miss Univers Canada 2009, care va avea loc pe 16 mai în Toronto, iar pentru susţinerea lor a început votarea on-line. Toţi românii care doresc să le sprijine au la dispoziţie link-urile următoare: Mădălina: http://www.beautiesofcanada.com/2009/madalina.htm şi Livia:

http://www.beautiesofcanada.com/2009/livia.htm. Se poate vota până pe 16 mai.

* Românii, campionii invenţiilor la Geneva: O firmă  românească a primit cea mai importantă distincţie la salonul de inventică de la Geneva.  Roboscan 1M, proiect dezvoltat şi brevetat de firma românească MB Telecom, şi-a adjudecat primul loc, deşi în fruntea listei, care cuprindea alte 1.000 de invenţii, se afla iniţial un proiect din Spania. Este primul premiu obţinut de o firmă românească în istoria de 37 de ani a cunoscutului salon de inventică. Potrivit inventatorilor, aparatul este un sistem mobil, complet robotizat, capabil „să vadă" în interiorul containerelor şi al camioanelor. „Sistemul nostru radiografiază un camion în 30 de secunde şi pe radiografie este vizibil tot ce este în interior".

* Colocviu internaţional de arheologie aeriană: Sala de Conferinţe de la Accademia di Romania din Roma şi Fototeca Nazionale di Roma vor găzdui de miercuri, 15 aprilie până vineri, 17 aprilie, un Colocviu internaţional de arheologie aeriană  "100 de ani de arheologie aeriană în Italia".

* „Asfalt Tango” la Helsinki: Ambasada României la Helsinki va găzdui miercuri, 15 aprilie, ora 18.00, cea de-a treia ediţie a programului cultural "Cinemateca Românească". Aşa va ajunge filmul „Asfalt Tango” în capitala Finlandei.

* Aromele şi ritmul Balcanilor, la Bruxelles: Între 16 - 18 aprilie, va avea loc la Bruxelles cea de-a 3-a ediţie a Balkan Trafik Festival. Gazda festivalului va fi prestigioasa instituţie de artă BOZAR (Palais des Beaux- Arts), care îşi va deschide porţile pe parcursul a trei zile pentru un public numeros din 15 ţări,

* Carte la New York: Cartea "Fericirea Noastră Cea De Toate Zilele" de Gabriel Gherasim şi-a făcut apariţia în acest an la editura Publish America din Statele Unite.

Citit 641 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.