Bătaie între doi elevi la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”. Agresorul, sancţionat dur de conducerea şcolii

Bătaie între doi elevi la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”. Agresorul, sancţionat dur de conducerea şcolii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Incidentul a avut loc miercuri dimineaţă, în pauză şi a avut la bază un conflict recent între doi elevi de clasa a XII-a * Elevul agresor va primi nota 4 la purtare şi este cercetat penal


Conflictul care a degenerat în bătaie între doi elevi de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” a izbucnit, se pare, în cursul zilei de marţi, când tinerii, ambii de 18 ani, s-au agresat verbal. Neînţelegerile au persistat, astfel încât miercuri dimineaţă, după prima oră de curs, şi-au tranşat nemulţumirile chiar în clasă, în pauză. Unul dintre ei, mai firav, a cedat sub loviturile celuilalt şi a ajuns la spital cu mai multe leziuni.

„Ne îmbrâncisem puţin şi marţi, iar miercuri dimineaţă, în recreaţie, ne-am luat iar. Ne-am înjurat, el m-a împins şi am căzut peste nişte bănci şi apoi a început să mă lovească”, susţine Mircea Chiricuţă, elevul bătut. Bătaia a fost oprită chiar de diriginta celor doi, al cărei cabinet se află vizavi de clasa unde a avut loc incidentul. Cadrul didactic a fost cel care i-a despărţit pe elevi şi a anunţat părinţii, dar şi conducerea şcolii.

„Unchiul copilului agresat a anunţat serviciul de urgenţă prin 112. Noi am demarat o anchetă în cursul zilei şi am ajuns la concluzia că elevul care şi-a lovit colegul se face vinovat de încălcarea regulamentului de ordine interioară şi în consiliul profesoral s-a decis scăderea notei la purtare la 4 şi eliminarea de la cursuri pe o perioadă de cinci zile”, ne-a declarat Gelu Homner, directorul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”.

În timp ce profesorii încercau să afle cum s-a produs incidentul şi luau primele măsuri, elevul bătut se afla pe mâinile medicilor de la Spitalul de Urgenţă, unitate unde a ajuns cu salvarea.

„Echipajul nostru a constatat că tânărul în vârstă de 18 ani fusese agresat şi prezenta multiple leziuni la nivelul feţei, al capului, al toracelui şi al membrelor, cu echimoze şi cucuie la nivelul extremităţii cefalice. Acuza dureri de cap şi de burtă”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

 Conflictul dintre cei doi elevi, despre care conducerea liceului crede că ar fi fost posibil din cauza faptului că elevul bătut ar fi nou venit în clasă, a căpătat şi conotaţii penale. Poliţiştii Secţiei 2 au ajuns la şcoală şi au luat primele declaraţii, întocmind un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, care i-ar putea aduce elevului agresor o condamnare la închisoare.

 

 

Citit 7177 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2013 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.