Intervenţiile la accidentele grave n-ar trebui să mai pună probleme. Iată ce autospecială a primit ISU Galaţi

Intervenţiile la accidentele grave n-ar trebui să mai pună probleme. Iată ce autospecială a primit ISU Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O primă autospecială din lotul de maşini care trebuie să vină la Galaţi prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Sud-Est a sosit la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Este vorba de o autoutilitară marca Mercedes, destinată intervenţiilor pentru descarcerare şi salvare în cazul producerii de accidente grave, precum cele auto, feroviare, aviatice, tehnologice sau în caz de catastrofe. Utilajul, care are tracţiune 4x4 şi este destinat şi pentru acordarea primului ajutor la faţa locului, este o premieră pentru Galaţi, cu toate că alte judeţe au astfel de maşini la dispoziţie încă din cursul anului trecut.

"Această autospecială are o capacitate de ridicare până la 50 de tone şi face parte din lotul de şapte utilaje de intervenţie pe care Galaţiul trebuie să le primească", a specificat mr. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Autospeciala, a cărei valoare este estimată la peste 250.000 de euro, are un troliu electric puternic, accesorii de descarcerare, dar şi dispozitive pentru iluminat şi comunicaţii, echipament de protecţie a personalului şi de acordare a primului ajutor calificat, toate acestea fiind de ultimă generaţie.

Citit 2294 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2013 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.