Incendiu pe trei hectare de vegetaţie

Incendiu pe trei hectare de vegetaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi, 7 aprilie, în jurul orei 15.00, dinspre Brateş se ridicau nori negri de fum. Ameninţători, norii – care proveneau din cel puţin patru surse distincte – ne-au făcut să anunţăm dispeceratul ISU, la 112.

Până la venirea pompierilor, am încercat  să ne apropiem cu maşina de serviciu de locul incendiului. Ne-am oprit în vale (în dreptul supermaketului Dedeman), însă din cauza vegetaţiei înalte nu am reuşit să ne dumirim ce arde.

Flăcările, în schimb, se vedeau cu ochiul liber – înalte, furioase. Am încercat să ajungem pe un alt drum, cu maşina, până ne-am oprit în dreptul unui punct de lucru al staţiei CFR Galaţi-Brateş.

Acolo, cei câţiva muncitori pe care i-am întâlnit nu păreau la fel de alarmaţi ca şi noi, chit că unul din punctele incendiului se apropiase destul de mult de o casă aflată în construcţie, în curtea căreia se vedea un autoturism Logan…

„Deja au ars trei hectare de vegetaţie şi există pericolul să se extindă către o fermă din apropiere, unde sunt şi nişte baloţi cu fân. Au fost trimise acolo, pentru intervenţie, două autospeciale, însă din cauza lipsei unui drum de acces, acestea nu s-au putut apropia. O echipă de pompieri a plecat pe jos, urmând să intervină cu ajutorul unei motopompe, transportată de un Aro”, ne-a declarat, la închiderea ediţiei, purtătorul de cuvânt al ISU, Eugen Chiriţă.

Aşa arăta, ca în fotografie, imaginea incendiului în momentul în care am alertat serviciul 112

Citit 658 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.