Jurnaliştii români nu au voie în Republica Moldova

Jurnaliştii români nu au voie în Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jurnaliştii români nu pot intra în Republica Moldova nici dacă reprezintă instituţii de presă internaţionale.

Trei corespondenţi ai unor agenţii de presă (European PressPhoto Agency – EPA, France Presse şi Reuters) s-au chinuit în ultimele două zile să treacă graniţa, dar au fost întorşi din drum de la frontiera moldovenească.

Marţi seară în jurul orei 21,00 Robert Ghement (EPA), Bogdan Cristel (Reuters) şi David Mihăilescu (France Presse) au trecut de frontiera românească de la Giurgiuleşti, după ce primiseră consultanţă cu privire la actele pe care le solicită moldovenii chiar de la şeful Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Galaţi, inspector Didel Bădărău. Au fost întorşi, însă, din drum de la vama moldovenească pe motiv că nu au acreditare de la Ministerul de Externe.

O oră şi jumătate mai târziu au încercat şi pe la Oancea, dar scenariul s-a repetat: au trecut de frontiera românească, dar de cea moldovenească nu au mai reuşit.

„Am încercat până acum de trei ori. De două ori pe la Galaţi, iar miercuri pe la Albiţa. La ultima încercare nici nu ne-au mai oferit vreo motivaţie. Au văzut paşapoartele româneşti şi ne-au spus că nu intrăm. Mai încercăm doar de amorul artei să vedem dacă intrăm pe la Sculeni, dar nu cred că avem vreo şansă”, ne-a spus jurnalistul Robert Ghement.

De refuzuri similare a avut parte şi o echipă a Televiziunii Române, care a încercat să treacă în ultimele două zile în Basarabia.

Explicaţie foto: David Mihăilescu, Robert Ghemen şi Bogdan Cristel, deznădăjduiţi, după ce au fost întorşi din drum de vameşii moldoveni

Citit 816 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.