Propuneri pentru Serbările Galaţiului: Revelion cu BZN, Joe Cocker sau Patricia Kaas

Propuneri pentru Serbările Galaţiului: Revelion cu BZN, Joe Cocker sau Patricia Kaas
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Concerte oferite de virtuozi ai muzicii populare româneşti, vedete de top, focuri de artificii, spectacole pentru copii, târg de Crăciun şi un Revelion având drept cap de afiş un star internaţional * Pe lista Primăriei, alături de deja anunţatul Marc Anthony, mai figurează Gipsy Kings, BZN, Joe Cocker, Patricia Kaas şi Michael Bolton


„Iarnă de vis/are Galaţiul” este sloganul programului de manifestări propus pentru Serbările Galaţiului, Moş Nicolae şi Revelion, proiect care a ajuns pe masa consilierilor locali. Desigur, nu e nimic bătut în cuie deocamdată, fiind doar propuneri ce ar putea sau nu să devină realitate, în funcţie de bugetul alocat şi de votul consilierilor locali. Merită să aflaţi, însă, cum s-a gândit Primăria să ne bucure la final de an.

Trei zile de concerte

„Vrem ca la fiecare colţ de stradă să se simtă aerul de sărbătoare”, afirmă echipa care a pus la cale programul. Conform planului propus, în fiecare din cele trei zile ale perioadei 29 noiembrie - 1 decembrie am putea avea parte de câte un regal folcloric cu Ansamblul "Maria Tănase" din Craiova, Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, coordonată de maestrul Nicolae Botgros şi de Ansamblul "Jidvei". Alături de instrumentişti, ar putea fi invitaţi de excepţie ca Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Mioara Velicu şi Sofia Vicoveanca. Dacă propunerea va trece în această formă, virtuozii cântecului popular vor fi dublaţi de artişti în vogă: Corina, Connect-R, Voltaj (pe 29 noiembrie), CRBL, Elena Gheorghe, Vama (pe 30 noiembrie), Alex Velea, Mandinga, Zdob şi Zdub (pe 1 decembrie). Evident, nu va lipsi focul de artificii din seara Sfântului Andrei, ocrotitorul Galaţiului.

Lumini de Moş Nicolae

Galaţiul va intra, în sfârşit, în rândul oraşelor europene civilizate, dacă va organiza, aşa cum fac Viena sau Sibiul, un Târg de Crăciun. Meşteri populari, vânzători de produse tradiţionale, oameni dornici să bucure sufletul şi ochiul, jocuri care să readucă plăcerea în sufletul gălăţenilor se vor regăsi în acelaşi loc pentru toţi cei care încă mai cred în spiritul Sărbătorilor de iarnă.

Pentru Ajunul lui Moş Nicolae, este propus un concert „Holograf”, iar pe 6 decembrie, zece dintre Nicolaii şi Nicoletele din Galaţi ar putea câştiga, prin tragere la sorţi, câte un coş plin de bunătăţi. Cei care au conceput programul s-au gândit să-i răsfeţe pe cei mici cu spectacole cu păpuşi şi actori, discotecă şi o vedetă pe măsură - Anca Ţurcaşiu, care a fost prezentă anul acesta şi în Parcul Rizer. Pe 6 decembrie trebuie să se aprindă iluminatul festiv şi în Galaţi, nu numai în oraşele mari şi în Capitală! Ca bonus, am putea să fim spectatorii unui concert marca Loredana. Programul cuprinde şi evenimentul de care a vorbit deja primarul Marius Stan - "Stelele Moscovei pe gheaţă". Primăria s-a gândit şi la cei mai săraci gălăţeni şi a propus un "Crăciun al Inimilor", prin care să le ofere nevoiaşilor o masă caldă.

StanRevelion unic

Proiectul ajuns în dezbaterea aleşilor respectă dorinţele exprimate deja de Marius Stan pentru noaptea de revelion: „Ne dorim un spectacol cu un nume foarte mare de Revelion: dau un exemplu - Marc Anthony. De acolo plecăm cu alocarea pentru restul de eveniment, ţinând să fie acesta capul de afiş”. Scena ar putea fi atipică, iar la propuneri apar în proiect nume ca Gipsy Kings, BZN, Joe Cocker, Patricia Kaas sau Michael Bolton. Organizatorii s-au mai gândit şi la artişti români şi DJ de top, precum şi la un taraf, totul completat, evident, de un uriaş foc de artificii.

Desigur, toate aceste evenimente sunt orientative, iar cei care vor decide ce rămâne din tot acest program sunt consilierii locali. „Programul care ne-a fost prezentat este doar o propunere, dar eu până nu văd alocările bugetare şi precizările referitoare la cheltuieli nu mă pot pronunţa”, ne-a declarat consilierul PP-DD Marian Alexandru, membru în Comisia de Buget-Finanţe a Consiliului Local.

 

Citit 4441 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2013 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.