Bonul fiscal, "interzis" la spălătoriile din Galaţi! Mai mulţi patroni sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală

Bonul fiscal, "interzis" la spălătoriile din Galaţi! Mai mulţi patroni sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* 13 patroni de spălătorii sunt cercetaţi penal, după ce autorităţile au ajuns la concluzia că banii din curăţatul autoturismelor nu se prea văd în contabilităţile firmelor şi nici la bugetul de stat


În prag de sărbători, profitabilele afaceri ale mai multor patroni de spălătorii auto au intrat în vizorul autorităţilor, care au început verificarea legalităţii modului în care aceştia încasează banii şi plătesc taxele aferente. Faptul că pentru spălatul maşinii sau pentru alte operaţiuni de prea puţine ori se eliberează bonuri fiscale şi, în consecinţă, se trec veniturile în contabilitate a fost confirmat oficial în urma mai multor descinderi pe care poliţiştii de la Investigare Fraude, inspectorii de la ITM şi comisarii de la Garda de Mediu le-au făcut în spălătorii de pe întreg cuprinsul judeţului. 13 societăţi comerciale au ieşit prost la controale, autorităţile constatând diferenţe mari între volumul de activitate şi, implicit, încasări, şi ceea ce era declarat la Fisc.

"Pe numele administratorilor celor 13 spălătorii auto au fost întocmite dosare penale pentru evaziune fiscală, după ce poliţiştii au constatat că veniturile acestora nu erau înregistrate corespunzător în contabilitate", a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii vor continua cercetările în dosarele deschise, anchetele fiind desfăşurate sub coordonarea unui procuror de pe lângă Tribunalul Galaţi. Oamenii legii trebuie să stabilească prejudiciul cauzat de suspecţi precum şi dacă aceştia se mai fac vinovaţi şi de alte infracţiuni din domeniul economic.

Citit 2654 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2013 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.