GALERIE FOTO / Ziua Naţională, la Galaţi: Soldaţi mai puţini, tehnică mai modernă

GALERIE FOTO / Ziua Naţională, la Galaţi: Soldaţi mai puţini, tehnică mai modernă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La 95 de ani de la Marea Unire, manifestările dedicate Zilei Naţionale au început, la Cimitirul Eternitatea, cu serviciul religios şi depunerea de coroane de flori. Au depus coroane la Mausoleul Eroilor atât cele mai importante instituţii, cât şi partidele politice şi reprezentanţii organelor care asigură ordinea şi pacea.

Cel mai aşteptat moment al zilei a fost pentru gălăţeni, mai ales pentru copii (veniţi în număr mare, cu steguleţe), parada militară şi a mijloacelor tehnice de intervenţie, programată, la Prefectură, la ora 15.40. Totul s-a întâmplat însă mult mai repede, pentru că după citirea mesajului primului ministru Victor Ponta, de către prefectul Galaţiului, Dorin Otrocol, s-a trecut imediat la defilare. Au defilat prin faţa oamenilor Batalionul 300 Infanterie, Batalionul 284 Tancuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria şi Inspectoratul de Poliţie.

După efectivele militare, a venit rândul autospecialelor, aşteptate de către copii cu sufletul la gură. Au defilat autolaboratorul criminalistic, autospeciale pentru patrulare, autoturisme de intervenţie, autospeciala pentru intervenţii antiteroriste pirotehnice a Serviciului Român de Informaţii.

Ce-i drept, evenimentul nu a fost la fel de spectaculos ca anul trecut, când la Prefectură a avut loc şi un exerciţiu de intervenţie, dar oamenii au părut oricum destul de mulţumiţi că tehnica arăta cât de cât modernă, deşi atât adulţii cât şi cei mici au fost dezamăgiţi un pic de numărul mic al efectivelor. „Foarte frumoasă a fost defilarea, deşi a fost cam scurtă. Mi-au plăcut oamenii din uniformă, chiar dacă au fost puţini”, ne-a spus o fetiţă de vreo şapte ani. Cam acelaşi răspuns ni l-a oferit şi un fost tanchist: „S-a schimbat tehnica la unităţile speciale. Este o tehnică nouă. Militarii sunt mai disciplinaţi, dar sunt mai puţini ca altă dată”. Cât despre lipsa tancurilor, acesta a adăugat: „Trebuie un spaţiu adecvat pentru a putea defila, unde e un asfalt făcut din mila Domnului nu putem să-l stricăm”.

Sărbătoarea s-a încheiat seara, cu defilarea cu torţe, programată pe ruta Inelul de Rocadă (Ţiglina I) - Strada Brăilei - Palatul de Justiţie - Regiment 11 Siret - Parc Viva, între orele 18.00 şi 19.00.

Citit 3404 ori Ultima modificare Duminică, 01 Decembrie 2013 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.