VIDEO / Înşelaţi de o reţea de fraude imobiliare: Zeci de gălăţeni au rămas fără case

VIDEO / Înşelaţi de o reţea de fraude imobiliare: Zeci de gălăţeni au rămas fără case
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 40 de persoane audiate şi zece percheziţii domiciliare


Marţi dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat zece percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate că au constituit un grup infracţional specializat în săvârşirea de fraude imobiliare.

În urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că, începând cu anul 2007, zece membri ai unei grupări infracţionale organizate au săvârşit mai multe infracţiuni de înşelăciune în dauna unor persoane nevoiaşe. Persoanele păcălite erau cu un grad redus de educaţie şi lipsite de apărare, pe fondul vârstei înaintate, bolilor sau dependenţei de alcool.

"S-a reţinut faptul că învinuiţii, prin inducerea în eroare a părţilor vătămate (fie prin promisiunea obţinerii la schimb a altor imobile în care să locuiască, fie prin oferirea de alcool sau alte substanţe cu efecte asemănătoare, sub imperiul cărora părţile vătămate nu mai erau conştiente de acţiunile lor sau prin obţinerea unor împuterniciri pentru dezbaterea la notariat a succesiunilor ascendenţilor părţilor vătămate şi vânzarea imobilelor ce făceau obiectul acestor moşteniri), le determinau pe acestea să-şi înstrăineze imobilele în care locuiau, însuşindu-şi sumele de bani astfel încasate, victimele rămânând fără adăpost sau fiind cazate în imobile insalubre, fără utilităţi, special achiziţionate de membrii grupării în acest scop”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Anchetatorii au identificat până la acest moment 20 de părţi vătămate, cu tot atâtea imobile vândute, suspecţii obţinând astfel peste 1.500.000 de lei. Ţinând cont că tranzacţiile se făceau la birouri notariale, există posibilitatea ca în afacere să fie implicaţi şi notari publici.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii şi procurorii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri ce privesc tranzacţiile imobiliare efectuate. Anchetatorii au dus al audieri peste 40 de persoane, dar, până la închiderea ediţiei, nu au fost luate măsuri preventive faţă de niciuna dintre acestea.

Suportul tehnic a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi D.I.P.I., iar percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor gălăţeni.

Citit 6664 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2013 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.