Firmă gălăţeană abonată la afaceri cu statul, cu patronii în arest/ Cine este şi ce învârte ERG Termrom

Firmă gălăţeană abonată la afaceri cu statul, cu patronii în arest/ Cine este şi ce învârte ERG Termrom
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două personaje importante ale mediului de afaceri gălăţean au primit săptămâna trecută mandate de arestare preventivă, la solicitarea DNA Bacău. Cei doi, Mihai Daniel Bociar şi Viorel Adrian Ferendino, sunt administratorul, respectiv, directorul ERG Termrom, una dintre cele mai importante firme din Galaţi. Ambii au fost arestaţi preventiv pentru trafic de influenţă.

Cine este ERG Termrom

Firma ERG Termrom este unul dintre principalii jucători pe piaţa construcţiilor şi instalaţiilor industriale. La nivelul judeţului Galaţi, această firmă a realizat mai multe proiecte importante în ultimii ani, ce au adus milioane de euro în conturile acţionarilor. Astfel, ERG Termrom s-a ocupat de crearea reţelelor de alimentare cu apă din comunele Măstăcani, Şendreni, Piscu, Munteni şi Rediu. În oraş, ERG Termrom a făcut modernizarea mai multor puncte termice, dar şi a reţelelor termice aferente.

Aceeaşi firmă apare, de asemenea, printre executanţii lucrărilor la sediul Electrica din Galaţi, la Căminul de pensionari din Galaţi şi la Spitalul "Elisabeta Doamna". De asemenea, ERG Termrom a executat lucrări pentru Şantierul Naval Damern şi pentru ArcelorMittal Galaţi.

La nivel naţional, firma a participat la reabilitarea instalaţiilor termice ale Spitalului SRI  din Bucureşti. Printre clienţii firmei se numără şi alte nume importante din România. De asemenea, firma s-a ocupat de reabilitarea spitalului "Sf. Ioan" din Bucureşti, a Teatrului Mic şi a Institutului Politehnic. În acelaşi timp, ERG Termrom s-a ocupat de reabilitarea instalaţiilor electrice de la Palatul Cotroceni.   

Firmă de top

Deşi încă nu şi-a făcut publice datele financiare aferente anului 2013, potrivit ultimei actualizări a acestora, firma avea, în anul 2012, o cifră de afaceri de 50.504.209 lei. Conform aceleiaşi surse, firma are patru acţionari şi un capital social subscris de 3.111.000 lei.  În anul 2012, unul de altfel foarte activ din punct de vedere al licitaţiilor pentru ERG Termrom, societatea avea în cele trei sucursale ale sale 170 de angajaţi. Numai în ultimii trei ani, firma a participat şi a câştigat 13 licitaţii cu societăţi de stat.

Procurorii îi cercetează pe Daniel Mihai Bociar, administrator al societăţii ERG Termrom Galaţi, şi pe Adrian Viorel Ferendino, director al firmei, pentru câte trei infracţiuni de trafic de influenţă.

Citit 9356 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2014 07:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.