Firmă gălăţeană abonată la afaceri cu statul, cu patronii în arest/ Cine este şi ce învârte ERG Termrom

Firmă gălăţeană abonată la afaceri cu statul, cu patronii în arest/ Cine este şi ce învârte ERG Termrom
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două personaje importante ale mediului de afaceri gălăţean au primit săptămâna trecută mandate de arestare preventivă, la solicitarea DNA Bacău. Cei doi, Mihai Daniel Bociar şi Viorel Adrian Ferendino, sunt administratorul, respectiv, directorul ERG Termrom, una dintre cele mai importante firme din Galaţi. Ambii au fost arestaţi preventiv pentru trafic de influenţă.

Cine este ERG Termrom

Firma ERG Termrom este unul dintre principalii jucători pe piaţa construcţiilor şi instalaţiilor industriale. La nivelul judeţului Galaţi, această firmă a realizat mai multe proiecte importante în ultimii ani, ce au adus milioane de euro în conturile acţionarilor. Astfel, ERG Termrom s-a ocupat de crearea reţelelor de alimentare cu apă din comunele Măstăcani, Şendreni, Piscu, Munteni şi Rediu. În oraş, ERG Termrom a făcut modernizarea mai multor puncte termice, dar şi a reţelelor termice aferente.
Aceeaşi firmă apare, de asemenea, printre executanţii lucrărilor la sediul Electrica din Galaţi, la Căminul de pensionari din Galaţi şi la Spitalul "Elisabeta Doamna". De asemenea, ERG Termrom a executat lucrări pentru Şantierul Naval Damern şi pentru ArcelorMittal Galaţi.
La nivel naţional, firma a participat la reabilitarea instalaţiilor termice ale Spitalului SRI  din Bucureşti. Printre clienţii firmei se numără şi alte nume importante din România. De asemenea, firma s-a ocupat de reabilitarea spitalului "Sf. Ioan" din Bucureşti, a Teatrului Mic şi a Institutului Politehnic. În acelaşi timp, ERG Termrom s-a ocupat de reabilitarea instalaţiilor electrice de la Palatul Cotroceni.   

Firmă de top

Deşi încă nu şi-a făcut publice datele financiare aferente anului 2013, potrivit ultimei actualizări a acestora, firma avea, în anul 2012, o cifră de afaceri de 50.504.209 lei. Conform aceleiaşi surse, firma are patru acţionari şi un capital social subscris de 3.111.000 lei.  În anul 2012, unul de altfel foarte activ din punct de vedere al licitaţiilor pentru ERG Termrom, societatea avea în cele trei sucursale ale sale 170 de angajaţi. Numai în ultimii trei ani, firma a participat şi a câştigat 13 licitaţii cu societăţi de stat.
Procurorii îi cercetează pe Daniel Mihai Bociar, administrator al societăţii ERG Termrom Galaţi, şi pe Adrian Viorel Ferendino, director al firmei, pentru câte trei infracţiuni de trafic de influenţă.

Citit 8958 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2014 07:17

13 comentarii

 • postat de Hai sa ne intalnim
  Joi, 23 Ianuarie 2014 13:46
  79.116.106.***
  @ Banditii din Noul Galati ... Tu cu " nick-name " de gangster ... vad ca ai filme in cap din astea cu banditi si alte alea. eu sunt convins ca noaptea te sperii si de umbra ta . De ce sa doresti raul unor oameni pe care nu ii cunosti cu adevarat si sa le faci o asemenea urare? Nu iti doresc niciodata sa treci prin vreo arestare, nici tu si nici vreun prieten de-al tau . Eu te sfatuiesc doar sa fii cumpatat in exprimare si sa nu fii smardoi sub protectia anonimatului, ca e mai bine asa. In rest, sa-ti lumineze Dumnezeu mintea ca sa realizezi si tu ce scrii pe net inainte de a posta ...
  1
  4
  Raportează
 • postat de UN FOST SALARIAT
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 23:52
  5.13.167.***
  NUMAI URARI DE BINE LUI DANIEL BOCIAR SI VIATA LUNGA IN PUSCARIE!
  3
  3
  Raportează
 • postat de Escrocherii pe banda rulanta
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 23:16
  5.13.214.***
  Pare intr-adevar un aranjament la licitatia de la OUAI urile lui Barceanu si ale lui Irimia Viorel unde a castigat tot o firma din grupul lui Bociar.Pare a fi si un mare conflict de interese la Barceanu.Trebuie facuta lumina si daca sunt vinovati sa plateasca.
  1
  2
  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 19:39
  185.26.182.***
  Acesta este SISTEMUL instaurat in 2000. In '98, CDR-ul a tradus si adaptat Legea licitatiilor publice (prin propunerea de inlocuire a HG 32/93) preluata din Germania, Franta, Spania si Portugalia. Tari care realizeaza 120% absorbtie de fonduri H-UE. Limitau "spaga la max. 5%". S-a opus PD-ul.
  Pentru fondurile RICOP si SAPARD, PDSR-ul a modificat doar HG 32 prin : ELIMINAREA OBLIGATIEI DE CONCORDANTA A PRETURILOR DECLARATE LA LICITATIE CU CELE PREZENTATE LA FACTURI. Gaselnita a permis o spaga de 15-18%.
  In 2008 s-a modificat iar si s-a introdus participarea la licitatii tip Proiectare+Executie. Proiecte de nivel excrecabil, sistemul contestatiilor a mers uns. Spaga a urcat la 40-50%! Intelegeti ca un drum se poate realiza cu 30 de muncitori pe cand restul investitiilor ar fi avut nevoie de 2-3000 pentru aceeasi valoare.
  Deci, aici este vorba de o RAFUIALA.
  1
  5
  Raportează
 • postat de om bun
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 18:55
  78.97.254.***
  COMENTARIILE SUNT RAUTACEOASE ,DANUT ESTE UN OM BUN ,NU CRED CA VREUNUL DINTRE ANGAJATII LUI S-A DUS LA EL CU O PROBLEMA SI NU A FOST AJUTAT ,DACA A GRESIT CUMVA NU A FACUTO NUMAI PENTRU EL CI PENTRU TOTI CEI DIN FIRMA LUI ,EU II DORESC PUTERE MULTA SI RABDARE SI O SA TREACA TOTUL CU BINE . NU SUNTEM RUDE DOAR SIMPLE CUNOSTINTE SI ATAT.
  6
  8
  Raportează
 • postat de bogoros maria
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 18:24
  5.13.176.***
  cum se face ca alimentarile cu apa iesite la licitatie in decembrie au fost castigate de aceasta firma? cum se face ca la licitatie au fost puse conditii dubioasse care au fost doar de aceasta firma indeplinite? ce rol a avut BARCEANU , EXPRIMARUL PUSCARIAS DE LA SCHELA, in toate aceste licitatii, incluisv in licitatia de la frima lui? ( barceanu care a trucat toate licitatiile de la primaria schela cat a fost primar, si care a furat ca in codru de la aceasta primarie) poate explica barceanu cine a facut caietele de sarcini si de ce a pus atatea conditii eliminatorii si aceasta firma a castigat la pretul maxim, neavand nici un concurent? ia sa vedem ce zice DNA...de ce barceanu a pus pe frateso, un nonvaloare la anif, nu cumva ca sa poata avea acces la aceste licitatii?????????
  2
  3
  Raportează
 • postat de gori
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 15:14
  193.230.156.***
  Aceste persoane sunt in relatii foarte apropiate cu politicieni din Galati .Numai asa se dovedeste ca a castigat atatea licitatii cu statul. Asta ar fi treaba DNA-ului sa cerceteze cine le-a inlesnit castigarea acestor licitatii si cine s-a mai imbogatit pe seama lor. Cei mai multi bani furati de la stat, adica de la noi ,au fost din contractelel de achizitii cu statul care s-au dus la firmelel politicienilor, a celor care conduc orasul sau la rudele acestora. Daca Romania ar recupera aceste sume am plati toate datoriile facute pana in prezent. Dar cine sa faca curatenie???? Ati vazut cat de bine sunt organizate organismelel statului in cazuri exceptionale??? Ganditi-va la un cutremur sau la alta calamitate, ce s-ar intampla , atunci cand in fruntea acestor organisme sunt doar cei care au capete de capra????
  1
  5
  Raportează
 • postat de ella
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 15:09
  95.77.107.***
  Hai sa terminam o data cu hotiile,cu spagile, sa venim si noi cu picioarele pe pamint.Daca acest primar nu face nimic pentru acest oras,hai sa/l silim noi ,cetatenii Galatiului sa/si dea demisia.
  3
  3
  Raportează
 • postat de Unde dai si unde crapa
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 12:39
  86.34.187.***
  Haha!! Si ce daca sunt cumnati cu cei de la Primo? Ei nici macar nu se suporta intre ei! Vorbiti din avion si va dati cu presupusul unii dintre voi fara a avea vreo certitudine! Bociar Daniel nu si-a bagat banii in buzunar! El a cerut celor doi contractori bani pentru a da spaga la Apele Romane, dar fiind chestie de ordin politic, era evident ca cineva trebuia sa fie tapul ispasitor, iar voi, cei din media, prezentati stirea intr-un mod total ambiguu si o expuneti asa cum vreti. Iar un simplu cuvant pus aiurea, schimba total esenta problemei. Vor cadea multe capete, asta e clar!! Si mai degraba ati fi cu ochii pe cei de la Apele Romane, nu pe Bociar! Ca nu e el Capul Mafiei! A fost mana larga, asta e drept, dar fara spaga in Romania, nu poti face nimic!! Cine l-a "dat in gat" a fost de fapt complice la toata tarasenia asta! Sunt banditi? Adica talhari?? Raufacatori? Gangsteri?? Ma faceti sa rad!! Traficul de influenta este o chestie extrem de des intalnita in lumea afacerilor. Deci...nimic nou sub Soare! Conextrust Bacau si Amici S.A. Bacau, turnatori de doi lei, v-ati dat foc la valiza!! Nu veti iesi basma curata din asta!!! "ERG Termrom s-a ocupat de crearea reţelelor de alimentare cu apă din comunele Măstăcani, Şendreni, Piscu, Munteni şi Rediu" - care ERG Termrom? S.A sau Filiala? Filiala, va spun eu!! Prezentati stiri ambigue. Dar de ce sa stea 100 ani la puscarie? Si de ce sa li se confiste averea? Stati sa vedeti ce va urma.... vorba aia "unde dai si unde crapa" va fi de milioane in acest caz!!
  5
  8
  Raportează
 • postat de Alas
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 09:00
  194.102.67.***
  Dle Ghinea, "a avea afaceri cu statul", respectiv a executa contracte finantate din bani publici nu e o vina, nu e o problema asa cum insinuati. Ca de aia au fost scoase la licitatie. Singura problema reala este daca licitatia a fost corecta sau nu. Aici exista institutii abilitate care au controlat achizitia si o pot face in continuare daca exista motive. Altfel, nu face bine nimanui o astfel de aluzie. Sau stiti dvs. mai bine? Oricum, daca se confirma traficul de influenta respectivii trebuie sa plateasca desi la privat se pune problema mai degraba de corupere decat de influenta.
  4
  9
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 08:53
  79.59.136.***
  NU ESTE O REGULA, dar ce este grav si ... nu am cuvinte.. . in timp ce unii patroni se scalda in bani enorm de multi si au iesit din saracia de Romania si se arunca la masini noi noute extrem de scumpe germane (sa le facem curu mare la germani sa o duca bine) arunca salarii de mizerie la angajati !!!

  dar daca iei un patron dinasta si i se strica masina nu concepe decat sa vina cu taxiul la firma, in timp ce isi bate joc de angajatii care se opun stilului lui de viata.


  NU SE POATE LUPTA cu asa ceva decat CU CREAREA DE PARCURI INDUSTRIALE si INFRASTRUCTURA (a se citi: in primul rand aeroport, si drum express/autostrada spre Braila - Buzau - Ploiesti)
  astfel incat sa EXISTA O PIATA MUNCII in zona Braila Galati si astfel sa nu mai fie o piata de SCLAVAGISM.

  Si cei mai mari vinovati sunt conducatorii galateni (si braileni in ceea ce priveste conexiunea cu Galati) pentru ca RATAM OPORTUNITATI COLOSALE ca "a doua aglomerare urbana" cum ne place sa dam din gura, dar fapte zero de peste 20 de ani !!!


  Brasov a contractat un imprumut de la banci ca sa continue constructia aeroportului din Brasov, pentru ca Guvernul Romaniei (da idiotii) nu vor sa finanteze, si pentru ca Uniunea Europeana la intrarea in criza a decis ca suspenda orice investitie in noi aeroporturi ci doar extinderea celor existente (lucru ce se desfasoara la Suceava, il maresc si modernizeaza pe bani europeni).

  Si uite Brasov isi fac singuri, noi si Braila facem "aici aproape" (cum zic multi idioti colosali din Galati) la Otopeni "doar" 240 km.

  Pentru cine nu stie:
  O mare parte din traficul din Otopeni este de marfa si nu de calatori. Si investitorii nu au ei timp sa trimita prin Otopeni la cucuietii din deal = Galati marfa de dus si de adus, sau cand vin patronii sa ii pui sa faca "un drum mic" de 240 km.

  De aceea mai bine se duc la Roman, la 40km de aeroportul din Bacau pe drum expres decat sa vina in fundatura Galati, condusa de niste incompetenti.
  5
  13
  Raportează
 • postat de alfi
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 07:31
  5.13.173.***
  AplusKAKA ,ERG TERMROM,KATY SRL
  ROMPRINT,....si altele ,firme de 2 bani cu patroni de carton,care practica sclavagismul in relatiile de munca cu muncitorii ,lipsa de respect ,deplasari si cazare in conditii inhumane,bataie de joc in toata puterea cuvantului
  si mai sunt multe asemenea cocini de porci in Galati!
  100 de ani puscarie si confiscarea averii
  6
  26
  Raportează
 • postat de Banditii din Noul Galati
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 07:16
  5.13.214.***
  Niste banditi.Sa le confiste averile si sa le dea 100 de ani de puscarie,lor si celor care le dadeau lucrari si milioane de euro ! Sunt cumnatii celor de la PRIMO care si ei Au luat foarte multe lucrari de milioane de la Primaria Galati condusa de Marius Stan.
  6
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.