Vine iar urgia! Viscolul şi gerul nu aşteptă ca municipalitatea să-şi termine treaba
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Vine iar urgia! Viscolul şi gerul nu aşteptă ca municipalitatea să-şi termine treaba
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii trebuie să fie pregătiţi pentru noul episod de vreme severă prognozat să dureze circa 28 de ore


Efectele primei zăpezi din acest sezon sunt încă vizibile în întregul oraş. Străzile şi trotuarele nu au fost încă deszăpezite în totalitate, iar mormanele de zăpadă zac încă pe la colţurile străzilor. Vremea însă nu aşteptă ca municipalitatea să-şi termine treaba şi se va înrăutăţi din nou. Meteorologii au anunţat cod portocaliu pentru judeţul Galaţi, avertizare ce va fi valabilă până mâine dimineaţă, la ora 10,00.

Acesta este şi motivul pentru care primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a cerut comandamentului local de iarnă să fie pregătit pentru noul episod de vreme severă prognozat să dureze circa 28 de ore. „Primarul Marius Stan a cerut tuturor forţelor de intervenţie la deszăpezire să fie pregătite să acţioneze imediat ce vremea se înrăutăţeşte. Sunt pregătite de intervenţie în jur de 120 de utilaje şi aproximativ 300 de oameni. Au fost asigurate stocurile necesare de combustibil şi material antiderapant. Responsabilii cu deszăpezirea au sarcina să intervină din timp pentru prevenirea producerii poleiului şi, în cazul depunerii unui strat consistent de zăpadă, să acţioneze cu prioritate pe căile de acces către spitale, unităţile de utilitate publică, la intrările în oraş, pe pante, în intersecţii şi în sensurile giratorii”, se arată într-un comunicat al Primărie Galaţi.

Temperaturile nocturne vor scădea şi până la minus 10 grade, motiv pentru care edilul oraşului a cerut monitorizarea, ridicarea de pe străzi şi cazarea persoanelor fără adăpost. În acest sens, funcţionează serviciul de permanenţă la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost. Gălăţenii care vor să ajute o persoană fără adăpost să ajungă la Centrul de Urgenţă, pot suna la Poliţia Locală, 0236-314.000, Poliţia Municipală, 0236-412.222, sau la ofiţerul de serviciu al Primăriei, 0236-307.700.

Încă de la duminică există serviciu de permanenţă şi la Cantina de Ajutor Social din cadrul Primăriei Galaţi. „24 de ore din 24 există bucătari, magazineri şi mijloace de transport mobilizate pentru a prepara şi distribui hrană şi ceaiuri calde persoanelor aflate în nevoie sau forţelor de intervenţie la deszăpezire. Sunt pregătite pe stoc alimente pentru pachete cu hrană rece, destinate cazurilor speciale (maşini, trenuri sau alte mijloace de transport înzăpezite în apropierea Galaţiului)”, se mai precizează în comunicat.

Rămâne de văzut cum se va acţiona de această dată şi când se va putea vorbi de Galaţi ca de un oraş curat şi fără munţi de zăpadă.

Citit 3586 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2014 07:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.