Maşină avariată de zăpada căzută de pe Spitalul CFR

Maşină avariată de zăpada căzută de pe Spitalul CFR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Proprietarul va fi nevoit acum să dea în judecată instituţia pentru a-şi recupera paguba


Bărbatul spune că a parcat maşina pe latura din faţă a spitalului în după-amiaza zilei de 4 februarie. "Când am ieşit din nou în stradă am văzut că maşina, o Dacia Papuc, se transformase într-o balie, după ce un calup de zăpadă căzuse de pe acoperiş. În febra momentului am scos lopata şi am început să îndepărtez zăpada. Am mers apoi la conducerea spitalului şi le-am explicat situaţia, dar de acolo mi-au spus că spitalul nu este responsabil pentru reparaţia maşinii. Am sunat şi la 112, dar nu a venit încă nimeni ca să facă o constatare şi să dea o autorizaţie de reparaţie. Mă gândesc însă că, dacă m-ar fi prins în maşină, ar fi putut să mă omoare. Plus că pe trotuar trec mulţi oameni, care riscau să fie striviţi sub tonele de nămeţi", povesteşte Vasile Tulearcă, proprietarul maşinii. 

Nu sunt bani

Am vrut să aflăm care este punctul de vedere al spitalului. "În dimineaţa zilei respective trotuarul era încă acoperit cu zăpadă. Noi puseserăm o sârmă pentru a atenţiona şoferii să nu parcheze acolo. Doar că a venit o volă şi a eliberat trotuarul, iar pacientul, care a venit din urma utilajului, şi-a parcat maşina pe locul proaspăt deszăpezit, cu roţile urcate pe trotuar. Sârma a fost luată odată cu zăpada de către utilaj. Săptămâna trecută, după ce ninsorile au încetat, noi am trimis un fax către Primăria Galaţi pentru deszăpezirea trotuarelor şi pentru darea jos a zăpezii de pe acoperişuri. Nu am riscat să dăm zăpada cu personal din spital, pentru că nu avem dotarea necesară. Noi îi înţelegem supărarea proprietarului, însă nu văd ce cale legală am putea găsi pentru a-l despăgubi. Oricum, banii reprezintă o problemă, situaţia financiară a spitalului nefiind în prezent una prea bună. Am dat dispoziţie să fie pus un afiş care să atenţioneze asupra căderii de zăpadă, dar personalul de la pază mi-a spus că şoferii nu iau în seamă atenţionarea, devenind chiar recalcitranţi. Ne-am luptat în nenumărate rânduri să interzicem parcarea maşinilor în faţa spitalului, pentru că bolnavii din saloane erau deranjaţi de muzică şi de zgomot. Nu a fost montat însă niciun indicator", a declarat dr. Gabriela Ionescu, managerul spitalului.

Aşa cum v-am mai informat în paginile ziarului, Primăria Galaţi a avertizat în repetate rânduri că "cetăţenii, agenţii economici, asociaţiile de proprietari şi instituţiile publice au obligaţia legală de a-şi curăţa zăpada şi gheaţa, inclusiv ţurţurii, de pe căile de acces, incinte şi spaţii comune, acoperişuri şi streşini, imediat după producerea fenomenului meteorologic (ninsoare, polei, îngheţ)".

Citit 1885 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2014 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.