Poliţist gălățean acuzat de ucidere din culpă şi braconaj
Foto: Foto: facebook

Poliţist gălățean acuzat de ucidere din culpă şi braconaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Misterul cazului omului de afaceri din Tecuci, Mircea Tanislav, care şi-a pierdut viaţa în urma unei partide de vânătoare, începe să se dezlege. Procurorii au început încă de vineri urmărirea penală sub aspectul săvârşirii de braconaj şi ucidere din culpă, schimbând astfel primele informaţii din acest caz. Conform acestor supoziţii, Mircea Tanislav a alunecat pe o bucată de gheaţă, iar arma i s-a descărcat, rănindu-l grav.

După două zile de audieri, anchetatorii au făcut publice mai multe date din dosar, spunând printre altele şi faptul că Mircea Tanislav a avut parte de o moarte violentă. "S-a început urmărirea penală faţă de Isabel Lucian Dobri, agent-şef la postul de poliţie din Movileni. În urma audierilor, acesta a recunoscut că, la partida de vânătoare, i s-a descărcat accidental arma, rănindu-l pe colegul de vânătoare”, ne-a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Anchetatorii susţin că Lucian Isabel Dobri avea permisul de vânătoare expirat, motiv pentru care este cercetat pentru braconaj. "Urmează să fie audiaţi toţi martorii şi să se desfăşoare o expertiză balistică asupra armei. Momentan, acesta este acuzat pentru ucidere din culpă", a mai adăugat Liliana Istrate.

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Galaţi nu a confirmat faptul că Lucian Dobri ar fi avut permisul de vânătoare expirat. "Facem şi noi o anchetă internă şi la final vom putea da şi declaraţii", ne-a spus Vladimir Talpeş, preşedintele AJVPS Galaţi.

În momentul în care s-a întâmplat incidentul, Lucian Isabel Dobri era şeful postului de poliţie din comuna Movileni. După ce procurorii gălăţeni au început urmărirea penală, agentul a fost suspendat din funcţie. "În baza comunicării făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, agentul-şef de poliţie a fost pus la dispoziţia şefului inspectoratului", ne-a confirmat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dacă va fi găsit vinovat, Lucian Dobri riscă între doi şi şapte ani închisoare pentru ucidere din culpă şi între trei şi zece ani închisoare pentru braconaj.

Vă reamintim că Mircea Tanislav, cunoscut om de afaceri din Tecuci, şi-a pierdut viaţa joia trecută, după ce a participat la o partidă de vânătoare. Acesta a fost rănit foarte grav şi preluat de pe fondul de vânătoare de un echipaj SMURD, care l-a transportat la Spitalul Municipal "Anton Cincu". Omul de afaceri a pierdut însă lupta cu viaţa, medicii fiind puşi în situaţia de a declara decesul.

În ziarul de mâine, mai multe dezvăluiri despre poliţistul Lucian Dobri.

Citit 4464 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2014 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.