Dramă cu conotaţii penale la Galaţi/ A rămas fără un picior din cauza neglijenţei medicilor
Foto: foto: Liviu Ghinea

Dramă cu conotaţii penale la Galaţi/ A rămas fără un picior din cauza neglijenţei medicilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Acuzaţii extrem de grave aduse medicilor din Spitalul de Urgenţă de către o femeie de 55 de ani care a rămas fără piciorul drept în urma unei aparent banale căzături pe gheaţă * Rămasă infirmă, gălăţeanca vrea să îşi caute dreptatea în justiţie şi la Colegiul Medicilor


Săftica Hudreş are 55 de ani, este pensionară, şi la finele lunii trecute a avut ghinionul să alunece pe gheaţă în apropierea unui supermarket din oraş. S-a întîmplat pe 31 ianuarie, când femeia a ajuns la Spitalul de Urgenţă cu un traumatism de umăr stâng şi unul de genunchi drept. La urgenţe ortopedice, i s-a făcut o radiografie, atât la umăr cât şi la picior, fiind apoi preluată, pentru evaluare, de medicii de la camera de gardă.

„Erau doi medici tineri. La umăr i s-a pus un ghips, iar la picior, unul dintre medici  i-a flexat puţin glezna, a spus că nu are nimic. I-a dat nişte pastile contra durerii şi un pansament gastric şi atâta. Înainte, se dusese cu radiografiile sus, să i le arate probabil unui alt medic, dar nu li s-a părut nimic suspect”, ne-a declarat Cosmina Hudreş, fiica pensionarei.

La nici 24 de ore de când a fost văzută în urgenţă, starea Săfticăi Hudreş s-a înrăutăţit vizibil.

„Nu mai puteam urina, iar piciorul se umflase foarte tare în spatele genunchiului. Mă durea de când am căzut aşa că nici nu se pusese problema să calc pe el. Am venit înapoi la spital pe 1 februarie şi m-au internat”, ne-a mărturisit femeia, pentru care adevărata dramă avea să înceapă pe patul Secţiei de Chirurgie Vasculară. Specialiştii de aici au constatat că starea pacientei era una extrem de gravă, stabilind un diagnostic surprinzător comparativ cu tratamentul pe care îl suportase gălăţeanca cu o zi înainte, la urgenţe: „Entorsă de genunchi drept cu ruptură de capsulă articulară şi contuzie de gradul III de artera poplitee. Hematom compresiv de spaţiu popliteu. Necroze de muşchi gemeni şi soleari drepţi”, se arată în constatările consemnate în actele medicale ale Săfticăi Hudreş.

Timp de cinci zile, chirurgii au încercat să îi salveze femeii piciorul, dar pe 6 februarie au fost nevoiţi să aplice manevra extremă: amputarea.

„Medicii ne-au spus că dacă era operată în primele ore de când a fost adusă prima dată, i se putea salva piciorul. Având artera lezată de fisura osului, putea muri!”, completează Cosmina Hudreş.

Săftica Hudreş va trebui să îşi cumpere o proteză pentru a compensa lipsa piciorului drept, aparat al cărui cost nu îl poate acoperi din pensia sa de câteva sute de lei. Femeia este supraponderală şi îi este cu atît mai greu să se mişte, povara îngrijirii eu căzând acum pe umerii soţului şi ai fiicei. Familia este decisă să facă plângere împotriva medicilor care au văzut-o în primă instanţă pe femeie, acuzându-i că nu au depus toate eforturile pentru ca aceasta să fie investigată complet şi corect. Cazul va ajunge, cel mai probabil, pe masa Colegiului Medicilor şi a Parchetului.

Citit 23346 ori Ultima modificare Vineri, 21 Februarie 2014 10:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.