Acuzaţii de malpraxis la Maternitatea Galaţi/ Bebeluş externat cu fractură de claviculă

Acuzaţii de malpraxis la Maternitatea Galaţi/ Bebeluş externat cu fractură de claviculă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Părinţii unui bebeluş născut în urmă cu o săptămână la Maternitarea „Buna Vestire” din Galaţi vin cu acuzaţii grave la adresa personalului medical după ce, la externare, li s-a spus că micuţul are o fractură de claviculă.  Mama, Iuliana Enache, în vârstă de 18 ani, s-a internat la maternitate pe 17 februarie şi spune că a adus pe lume un băieţel de 3,8 kg după circa două ore de travaliu. Fără medic, doar cu moaşa.

„Nu m-a văzut nici un medic la internare şi nici pe durata naşterii. Am născut cu o moaşă. Mi-a fost adus copilul în fiecare zi şi nu am observat nicio problemă la el. Dormea pe ambele părţi, totul părea în regulă”, susţină tânăra mămică.

Surpriza avea să apară la externare, vineri, pe 21 februarie, când tinerii părinţi au aflat de la medici că exista o problemă.

„Neonatologul mi-a spus că e o mică fractură la clavicula dreaptă, fără să îmi explice cum ar fi fost posibil aşa ceva. I s-a pus o faşă la umăr, pentru că e foarte mic, şi atât. N-am avut cui să ne plângem , pe cine să întrebăm, pentru că în toată perioada cât a fost în maternitate, nici un medic ginecolog nu a venit să o vadă”, ne-a spus Cosmin Neculce, tatăl copilului.

Tinerii părinţi au mers marţi dimineaţă la Direcţia de Sănătate Publică, convinşi fiind că fractura copilului este rezultatul unei manevre greşite, fie la naştere, fie pe parcursul şederii în spital. Ei au depus o plângere la comisia de malpraxis, urmând ca după ce obţin toate actele necesare să se adreseze şi Colegiului Medicilor, dar şi Parchetului.

 

Citit 6006 ori Ultima modificare Marți, 25 Februarie 2014 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.