Un gălăţean a fost declarat mort, deşi e viu şi nevătămat/ Omul se căzneşte de trei ani să-i convingă pe funcţionari că… trăieşte

Un gălăţean a fost declarat mort, deşi e viu şi nevătămat/ Omul se căzneşte de trei ani să-i convingă pe funcţionari că… trăieşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De trei ani, Ion Comişan încearcă să le demonstreze funcţionarilor de la Evidenţa populaţiei că este în viaţă, deşi în acte figurează ca decedat


Un gălăţean de 78 de ani se chinuie de mai bine de trei ani să demonstreze că… trăieşte, după ce Poliţia Sectorului 3 Bucureşti l-a declarat decedat. Ion Comişan a aflat acest lucru de la medicul său de familie, care, în 2010, i-a spus că nu mai poate să-i acorde reţete compensate. "Merg des la medic, pentru că am probleme cu inima. Mi-a cerut de mai multe ori cuponul de pensie, pe motiv că nu primeşte decontarea de la Casa de Sănătate, pentru că figurez mort. Ulterior am primit şi de la Casa de Pensii o înştiinţare să mă prezint cu actele la ei, de aici fiind trimis la poliţie. Şi aici mi s-a confirmat că... sunt decedat. Se pare că în Bucureşti a fost găsit un cadavru. Cel care a instrumentat actele de deces în acel caz mi-a furat identitatea şi a folosit toate datele mele. Acel om a fost înmormântat pe cheltuiala Primăriei, iar cel care a făcut ancheta nu mai lucrează la poliţie. După un timp, m-a sunat cineva de la Bucureşti şi m-au trimis din nou la Poliţia Galaţi. Am dat declaraţii şi le-am explicat că în Bucureşti nu am mai fost de mai bine de 30 de ani şi că nu mi-am pierdut nici un act”, ne-a explicat gălăţeanul.
Omul nu se plânge de nimic, mai ales că în tot acest timp a primit pensia lunar, semn că la Casa de Pensii nu a fost înregistrat "decesul". „Domnul Comişan este pensionar activ în plată. În luna octombrie a anului trecut a beneficiat şi de un bilet de tratament de la Casa de Pensii”, a explicat Ana Denis Aramă, directorul Casei Judeţene de Pensii Galaţi.
Între timp, problema a fost clarificată şi la Casa de Sănătate, unde figurează din nou ca fiind viu. „Sistemul Unic Integrat arată că domnul Ion Comişan este în baza noastră de date ca pensionar şi are medic de familie. Acestea sunt datele luate în această dimineaţă (n.r. joi). Din februarie se lucrează la refacerea Registrului Unic al Asiguraţilor”, ne-a declarat dr. Elena Vrabie, preşedintele CJAS Galaţi.
Chiar dacă la unele instituţia situaţia a fost clarificată, la Evidenţa populaţiei Ion Comişan figurează, în continuare, ca fiind decedat, în ciuda demersurilor făcute şi de funcţionarii acestei instituţii. „În baza noastră de date figurează ca decedat. Noi am început demersurile legale pentru ca dumnealui să reintre în drepturi şi am furnizat date la Sectorul 3 Bucureşti”, a explicat Emanuela Turcu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Galaţi.
Ion Comişan speră ca toată situaţia să se clarifice cât mai repede pentru că se teme şi de alte complicaţii.

Citit 3745 ori Ultima modificare Joi, 27 Martie 2014 22:57

5 comentarii

 • postat de Hai la vot că-l dau la mort !!
  Vineri, 28 Martie 2014 12:53
  109.98.108.***
  Vii ca morți declarați mai rar, dar ce te faci cu morții declarați vii la vot....hai la vot că altfel îl dau la mort !!! Cei de la Evidența Populației sunt cam bătuți în cap, documentele cu care mi-am scos cardul de identitate acum zece ani în urmă nemaifiind valabile azi pentru a scoate un card de identitate, cel vechi fiind expirat....poate vin rușii dacă s-au tot pornit prin Crimeea și-mi fac și eu un buletin de identitate cum era, că azi....mare balamuc.
  3
  10
  Raportează
 • postat de Cocalaru cu Trabant
  Vineri, 28 Martie 2014 12:30
  92.80.162.***
  Bai galatene, ai idee cam unde face rost de bani statul sa plateasca daune?
  7
  5
  Raportează
 • postat de galatean
  Vineri, 28 Martie 2014 08:26
  213.218.53.***
  Ar trebui sa-i dea in judecata si sa ceara daune de miliarde statului
  0
  20
  Raportează
 • postat de Tudor
  Vineri, 28 Martie 2014 00:20
  5.13.128.***
  Domnul Comisan: "Domnilor, va rog sa ma credeti ca sunt viu!"
  Functionar: "Hai du-te dracu' de mincinos!"
  Ceva de genul....
  0
  32
  Raportează
 • postat de Regionalizati Romania, poate ne si pierdem unii de altii...
  Vineri, 28 Martie 2014 00:08
  5.13.129.***
  Eu, in locul domnului Comisan, nu m-as zbate atata sa fiu viu decat la CNPAS si CNAS ca, vorba-aia, mai o reteta, mai un tratament... Dar de ce sa fiu eu viu la politie, ca sa-mi dea amenda? Dar la Fisc de ce? Dar la Primarie pentru ce, pentru impozite?
  M-as da si eu viu la aia de-mi dau si mort pentru restul, trai-mi-ar datoriile!
  0
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.