Lampioane, lumânări şi muzică, la Elice/ Galaţiul sărbătoreşte Ora Pământului

Lampioane, lumânări şi muzică, la Elice/ Galaţiul sărbătoreşte Ora Pământului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, la Elice, între 20,30 şi 21,30, gălăţenii sunt invitaţi să sărbătorească Ora Pământului. Membrii Asociaţiei „Tinerii şi Viitorul” împreună cu Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului (AJPM) vor aprinde lumânări şi vor asigura un concert de muzică live. Totodată, voluntarii de la "Tinerii şi Viitorul", vor elibera la fiecare 15 minute câte trei lampioane.

Primăria Galaţi se va alătura şi ea campaniei, prin stingerea luminilor în intervalul respectiv pe Faleza Superioară a Dunării, pe segmentul cuprins între străzile Prelungirea Traian şi Prelungirea Coşbuc, dar şi în parcurile de la Elice şi Viva.

Gălăţenii care nu vor veni în parc pot sărbători o „oră fără lumină” prin stingerea tuturor luminilor din casă în intervalul 20,30 - 21,30. „Dacă vreţi să faceţi mai mult de atât, puteţi să scoateţi toate electronicele din priză, precum televizorul sau computerul, întrucât acestea consumă energie chiar şi atunci când sunt oprite, dar sunt conectate la priză”, arată o informare AJPM Galaţi.

Iniţiată în anul 2007 în Australia, Ora Pământului este organizată şi în România din 2008. Potrivit AJPM, acţiunea coalizează în prezent o comunitate globală de peste două miliarde de oameni, care îşi manifestă astfel preocuparea pentru mediu.

Citit 3286 ori Ultima modificare Vineri, 28 Martie 2014 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.