TRAGEDIE la Drăgăneşti/ COPIL de doar cinci ani, lovit în cap de calul familiei. Micuţul ŞI-A PIERDUT VIAŢA (FOTO)
Foto: foto: Teodora Miron

TRAGEDIE la Drăgăneşti/ COPIL de doar cinci ani, lovit în cap de calul familiei. Micuţul ŞI-A PIERDUT VIAŢA (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tragedie fără margini pentru o familie din comuna Drăgăneşti, judeţul Galaţi. Unul dintre copii familiei, un băieţel de doar cinci ani, şi-a pierdut viaţa, după ce a fost lovit de cal. Totul s-a întâmplat joi seară, când tatăl micuţului se afla la muncă, iar mama făcea treabă prin curte. Băieţelul şi surioara lui de trei ani au mers într-o curte aflată chiar lângă casă, acolo unde oamenii îşi ţineau calul. Din câte se pare, băiatul a lovit animalul cu un băţ, acesta s-a speriat şi a reacţionat violent, lovindu-l pe micuţ cu copita în cap.

"Se juca foarte des acolo. Chiar şi cu animalul s-a mai jucat. Este un cal foarte cuminte. Îl avem de şapte ani şi l-am cumpărat de la un cumnat. Nu mi-am închipuit nicio clipă că se poate întâmpla aşa ceva. Suntem distruşi. Soţia mea este încă în stare de şoc", ne-a povestit Ion Măgureau, tatăl băieţelului. "Totul s-a întâmplat în faţa fetiţei de trei ani. Ea a văzut tot şi a alertat-o pe mama lor. Femeia a chemat salvarea. De atunci este şocată. Nu a mâncat nimic şi nu ştiu dacă îşi va mai reveni", a completat şi Maria Mandi, mătuşa copilului.

Micuţul a fost preluat şi transportat de urgenţă la spital. „A fost preluat de un echipaj SMURD un copil de cinci ani, care a fost dus iniţial la spitalul din Tecuci, de unde a fost preluat pentru transfer la Galaţi. Micuţul a fost adus la Spitalul de Urgenţă. Avea traumatism cranio-cerebral grav, fractură cu înfundare în zona parietală dreaptă şi era în comă”, ne-a explicat medicul Mihai Polinschi, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Medicii de la Spitalul Judeţean au intrat imediat în sala de operaţie şi au încercat să-l salveze pe micuţ. În ciuda eforturilor depuse de medici însă copilul a pierdut lupta cu viaţa.

Tragedie este cu atât mai mare cu cât părinţii săi nu au nici măcar cu ce să-l îngroape. „Sunt vai de capul lor. Nici bani de înmormântare nu au. S-au împrumutat şi o să vândă calul şi vaca pentru a-şi acoperi datoriile”, ne-a explicat Maria Mandi.

Impresionat de drama familiei Măgureanu, primarul comunei Drăgăneşti s-a oferit să-i ajute. "Este o tragedie şi nu avem cuvinte. Vom face tot ce se poate, inclusiv să ne ocupăm de cele necesare înmormântării, pentru a-i ajuta pe aceşti oameni", a promis primarul Liviu Condrache.

Familiei îndurerate îi sunt alături toţi prietenii şi toate rudele, care speră că părinţii marcaţi de cele întâmplate vor reuşi să treacă peste tragedie, pentru a avea grijă de sora băiatului, o fetiţă de doar trei anişori.

Citeşte şi:

TRAGEDIE în localitatea Drăgăneşti/ Băieţel de cinci ani, UCIS de un cal

Citit 3656 ori Ultima modificare Vineri, 23 Mai 2014 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.