ALERTĂ la Galaţi/ Dunărea a depăşit COTA DE ATENŢIE
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ALERTĂ la Galaţi/ Dunărea a depăşit COTA DE ATENŢIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fluviul Dunărea a depăşit vineri dimineaţă cota de atenţie cu nouă centimetri, înregistrând un nivel de 569 de centimetri şi un debit de 12.500 metri cubi pe secundă.

"Toate instituţiile şi societăţile din zonele cu risc de inundare şi-au refăcut stocurile de materiale (folie, saci, nisip etc.), au fost verificate mijloacele de intervenţie ale Biroului de Apărare şi Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Galaţi şi s-au demarat, punctual, lucrări de reparaţii la parapeţi, întăriri şi supraînălţări ale digurilor de apărare, fiind totodată obturate gurile de canalizare din zonele cele mai expuse. La această dată, digul Bădălan - la Dunăre, digul Brateşul de Jos - la Prut şi digul de la Siret nu prezintă niciun fel de probleme care să pună în pericol lucrările de apărare, dar sunt supravegheate permanent de personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor, astfel încât să se poată interveni prompt şi eficient în punctele cu infiltraţii”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

Începând de vineri dimineaţă, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat şi extins codul portocaliu pe Dunăre, pe întreg sectorul românesc, până la Brăila, iar pentru sectorul din aval, inclusiv Galaţi, până la Tulcea, a fost prelungit codul galben.

Conform estimărilor, unda de viitură va atinge maximul la Galaţi pe 26 şi 27 mai, când debitul va fi de circa 13.900 mc/s, iar nivelul de 605 centimetri, cu cinci centimetri peste cota de inundaţie.

Citeşte şi:

Dunărea, în continuă creştere. A început construirea digului din saci (FOTO/ VIDEO)

Citit 2022 ori Ultima modificare Vineri, 23 Mai 2014 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.