Europarlamentare cu SCANDAL, la Iveşti/ Acuzaţii de FRAUDE ELECTORALE şi şantaj politic

Europarlamentare cu SCANDAL, la Iveşti/ Acuzaţii de FRAUDE ELECTORALE şi şantaj politic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elena Gavrilă, consilier local în comuna gălăţeană Iveşti şi membru al unei secţii de votare, aduce acuze grave în urma desfăşurării alegerilor europarlamentare din comună.

Conform femeii, chiar în ziua alegerilor, romii din localitate au fost îndemnaţi de reprezentanţii Partidului Social Democrat să voteze cu această formaţiune politică, condiţionând votul de acordarea ajutoarelor sociale. Mai mult, conform aceleiaşi surse, unul dintre reprezentanţii PNL ar fi fost bruscat în apropierea unei secţii de votare de un apropiat al PSD.

"Chiar în curtea şcolii stătea un reprezentant al PSD şi îi îndemna pe romi să voteze PSD. Avea un buletin de vot în mână şi le arăta asistaţilor social unde să pună ştampila. Le spunea acestora că nu vor mai primi ajutoare de la primărie dacă nu vor vota cu PSD. În momentul în care l-am atenţionat că ceea ce face nu este corect, s-a mutat mai încolo", a explicat Elena Gavrila. "Şi la bar era un PSD-ist, care le dădea băutură votanţilor. Din păcate, poze nu s-au putut face, deoarece eram înconjuraţi de PSD-işti şi ne era frică", a mai spus aceasta.

Niculae Kozak, membru al PNL, susţine că a fost agresat în aceeaşi zi de Petrică Sion, patronul echipei de fotbal din Iveşti. "Am ajuns la spitalul din Tecuci cu buza spartă şi cu vânătăi pe coaste", se plânge acesta.

Mai mult, un alt membru al secţiei de votare susţine că a încercat să facă o contestaţie, după ce a văzut că un membru PSD intră în cabina de vot cu un votant. Imediat după ce a înaintat contestaţia, Elena Căprişoară ar fi fost sunată de senatorul PSD Nicolae Marin, care a convins-o să o retragă. "M-a sunat în jur de ora 13.00 şi mi-a spus că nu vrea să fie probleme la secţia de vot. Am încercat să-i spun că a fost un incident, dar el mi-a spus să încerc să fie treaba bună. Am retras plângerea, deoarece mă gândeam să nu mă afecteze şi pe mine în consiliu", a spus Elena Căprişoară. Aceasta susţine că poate demonstra că a fost sunată, cu ajutorul facturii telefonice.

Reversul medaliei

Cei acuzaţi susţin că neregulile ce li se impută nu au nicio acoperire şi, mai mult, lucrurile ar sta cu totul altfel. "Kozak vorbea obscen şi încerca să mă filmeze în faţa barului. El era pe bicicletă, am încercat să pun mâna pe telefonul său şi a căzut. Din câte ştiu, avea o alcoolemie de 2,1 la mie în momentul în care a venit Poliţia. Am depus declaraţii la Poliţie, lăsăm organele legii să îşi desfăşoare ancheta", a spus Petrică Sion, patronul echipei de fotbal din Iveşti.

"Din punctul meu de vedere, lucrurile stau tocmai invers. Kozak a făcut campanie în timpul alegerilor", povesteşte Mihai Mitu, consilier local din partea PDL.

"Votul nu putea fi condiţionat de acordarea ajutoarelor sociale. Dacă omul are dosarul în regulă, noi îi acordăm ajutoarele conform legii", spune şi Gelu Tudor, vicdeprimarul comunei Iveşti.

De asemenea, senatorul Marin Nicolae spune că nu-şi aminteşte să o fi sunat pe Elena Căprişoară, pentru a o determina să-şi retragă plângerile. "Pe doamna Căprişoară o cunosc de când eram colegi de partid. Nu am sunat-o în timpul alegerilor. Eu am fost la Pechea, nicidecum la Iveşti", a spus senatorul.

Toate acuzaţiile vor fi verificate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi. "Fiecare dintre aceste plângeri este cercetată de poliţişti, sub coordonarea unui procuror", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 4675 ori Ultima modificare Vineri, 30 Mai 2014 19:03

5 comentarii

 • postat de Neagu
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 15:28
  2.34.240.***
  Marin e un tigan care a carat la Pechea votanti nicidecum la Ivesti. Si in plus sa vorbim si despre cei 50 de lei de vot care s-au dat la Pechea. Stie domnul Marin? Nicidecum, era in vacanta la Pechea.
  0
  11
  Raportează
 • postat de anonim
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 14:58
  92.85.242.***
  daca acest mesaj este citit de cine trebuie, va rezolva in mare parte problema articplului vis-a-vis de fraudarea voturilor din ivesti-galati. Intrati pe youtube sau pe facebook si scrieti popa elena pnl ivesti si veti vedea cine este de fapt acesta DOAMNA cu realul nume si prenume GAVRILA ELENA
  10
  2
  Raportează
 • postat de valll
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 11:52
  92.82.250.***
  Conducerea PNL - centrala si mai ales cea judeteana - stia de obiceiurile PSD. Stiau ca rromii si cei saraci voteaza cum li se spune, dupa promisiuni si cadouri., Se stia ca presedintii sectiilor de votare sunt aserviti puterii si ca Politia, in general, nu se complica. Si totusi, oamenii din teritoriu au fost lasati sa lupte fara o pregetire prealabila, fara milloace si fara priceperea de a se inarma cu dovezi. Cei citati in articol dar si altii, din alte comune galatene, s-au expus de pomana. Aceste fraude.de neacceptat vor fi musamalizate. Clasa politica, transpartinica, isi vede doar de interesele ei.
  2
  12
  Raportează
 • postat de un votant
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 08:37
  79.116.105.***
  dupa razboiul castigat multi viteji din tabara adversa regreta!
  fiti oameni seriosi , chiar daca au fost unele mici neregului razboiul a fost perdut !!
  la inceputul razboiului, trebuie sa dovedesti ca ai moralitate si te lupti unit pana la capat!!
  daca tu tradezi si nu vrei din anumite orgolii chiar rugand sa fii sa participi la alegeri pe aceleasi liste! si apoi mai joci fatis cu lovituri ascunse!! dand dovada ca esti un general fara cracter si te-a ciuruit adversarul !! si nu AI MERS PANA LA SF .RAZBOIULU...S-A DOVEDIT CA AI PERDUT!! DECI RECUNOASTE CA AI FOST INVINS GENERAL DIN VINA TA SI A SOLDATILOR CREDINCIOSI NUMAI TIE!!....
  15
  8
  Raportează
 • postat de Pechean
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 00:42
  5.13.152.***
  Marin asta a fost mare smecher in ziua alegerilor. Carau de-ai lui cu ETA la numere oameni la vot in Pechea, l-a pus pe primar sa-i ameninte pe precupetii din piata ca daca nu se duc la vot nu le mai da taraba, e de-o golanie...
  1
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.