Europarlamentare cu SCANDAL, la Iveşti/ Acuzaţii de FRAUDE ELECTORALE şi şantaj politic

Europarlamentare cu SCANDAL, la Iveşti/ Acuzaţii de FRAUDE ELECTORALE şi şantaj politic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elena Gavrilă, consilier local în comuna gălăţeană Iveşti şi membru al unei secţii de votare, aduce acuze grave în urma desfăşurării alegerilor europarlamentare din comună.

Conform femeii, chiar în ziua alegerilor, romii din localitate au fost îndemnaţi de reprezentanţii Partidului Social Democrat să voteze cu această formaţiune politică, condiţionând votul de acordarea ajutoarelor sociale. Mai mult, conform aceleiaşi surse, unul dintre reprezentanţii PNL ar fi fost bruscat în apropierea unei secţii de votare de un apropiat al PSD.

"Chiar în curtea şcolii stătea un reprezentant al PSD şi îi îndemna pe romi să voteze PSD. Avea un buletin de vot în mână şi le arăta asistaţilor social unde să pună ştampila. Le spunea acestora că nu vor mai primi ajutoare de la primărie dacă nu vor vota cu PSD. În momentul în care l-am atenţionat că ceea ce face nu este corect, s-a mutat mai încolo", a explicat Elena Gavrila. "Şi la bar era un PSD-ist, care le dădea băutură votanţilor. Din păcate, poze nu s-au putut face, deoarece eram înconjuraţi de PSD-işti şi ne era frică", a mai spus aceasta.

Niculae Kozak, membru al PNL, susţine că a fost agresat în aceeaşi zi de Petrică Sion, patronul echipei de fotbal din Iveşti. "Am ajuns la spitalul din Tecuci cu buza spartă şi cu vânătăi pe coaste", se plânge acesta.

Mai mult, un alt membru al secţiei de votare susţine că a încercat să facă o contestaţie, după ce a văzut că un membru PSD intră în cabina de vot cu un votant. Imediat după ce a înaintat contestaţia, Elena Căprişoară ar fi fost sunată de senatorul PSD Nicolae Marin, care a convins-o să o retragă. "M-a sunat în jur de ora 13.00 şi mi-a spus că nu vrea să fie probleme la secţia de vot. Am încercat să-i spun că a fost un incident, dar el mi-a spus să încerc să fie treaba bună. Am retras plângerea, deoarece mă gândeam să nu mă afecteze şi pe mine în consiliu", a spus Elena Căprişoară. Aceasta susţine că poate demonstra că a fost sunată, cu ajutorul facturii telefonice.

Reversul medaliei

Cei acuzaţi susţin că neregulile ce li se impută nu au nicio acoperire şi, mai mult, lucrurile ar sta cu totul altfel. "Kozak vorbea obscen şi încerca să mă filmeze în faţa barului. El era pe bicicletă, am încercat să pun mâna pe telefonul său şi a căzut. Din câte ştiu, avea o alcoolemie de 2,1 la mie în momentul în care a venit Poliţia. Am depus declaraţii la Poliţie, lăsăm organele legii să îşi desfăşoare ancheta", a spus Petrică Sion, patronul echipei de fotbal din Iveşti.

"Din punctul meu de vedere, lucrurile stau tocmai invers. Kozak a făcut campanie în timpul alegerilor", povesteşte Mihai Mitu, consilier local din partea PDL.

"Votul nu putea fi condiţionat de acordarea ajutoarelor sociale. Dacă omul are dosarul în regulă, noi îi acordăm ajutoarele conform legii", spune şi Gelu Tudor, vicdeprimarul comunei Iveşti.

De asemenea, senatorul Marin Nicolae spune că nu-şi aminteşte să o fi sunat pe Elena Căprişoară, pentru a o determina să-şi retragă plângerile. "Pe doamna Căprişoară o cunosc de când eram colegi de partid. Nu am sunat-o în timpul alegerilor. Eu am fost la Pechea, nicidecum la Iveşti", a spus senatorul.

Toate acuzaţiile vor fi verificate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi. "Fiecare dintre aceste plângeri este cercetată de poliţişti, sub coordonarea unui procuror", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 4872 ori Ultima modificare Vineri, 30 Mai 2014 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.