Andreea Onofrei - bursieră la cel mai bun liceu din ţară

Andreea Onofrei - bursieră la cel mai bun liceu din ţară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liceul Internaţional de Informatică  s-a oferit să-i plătească studiile timp de patru ani * Este o instituţie particulară care recrutează elevi capabili de performanţe la nivel internaţional *

Andreea Onofrei a reuşit să facă ţăndări ideea că elevii care studiază la şcolile din mediul rural nu obţin premii la olimpiadele naţionale. Chiar dacă este pentru prima  oară când ne întâlnim cu aşa ceva.

Un asemenea eveniment merita o vizită la Independenţa, pentru a o cunoaşte pe tânăra speranţă a chimiei, în mediul ei natural. M-a impresionat prin siguranţa de sine şi totodată modestia sa. Ca şi cum performanţa atinsă e ceva firesc pentru ea, ceva care i se cuvine.

„Un profesor îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n traistă”

„Nu se poate să nu-ţi placă chimia când ai un profesor ca domnul Iulian Corneci. Însă nu e suficient. Trebuie să lucrezi foarte mult şi singur.  Vorba domnului Corneci: «Un profesor îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n traistă».  Mai ales la chimie, unde nu te descurci fără să ştii şi matematică şi fizică”, spune Andreea cu convingerea elevului care şi-a învăţat şi şi-a asumat lecţia.

Că e aşa a dovedit-o rezultatul excepţional pe care l-a obţinut la proba scrisă. „A luat cel mai mare punctaj din tot concursul. Deşi e numai în clasa a VIII-a, i-a depăşit şi pe cei care sunt a XII-a. La proba de probleme e un lucru nemaipomenit să iei aproape punctaj maxim - 99,5. Merg de mulţi ani ca însoţitor al lotului judeţean şi n-am văzut prea des acest lucru”, completează mândru profesorul Corneci.  Dacă ar fi primit câteva sutimi în plus la proba practică Andreea s-ar fi clasat pe locul I.

„Vreau să ajung olimpică internaţională”

Punctajul aproape de maxim la chimie i-a impresionat pe toţi profesorii prezenţi în comisie. Imediat ce s-a întors victorioasă de la olimpiadă, a fost contactată de staff-ul Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti care i-a oferit o bursă care să-i acopere toate cheltuielile. Singura ei grijă e să înveţe şi să facă performanţă la chimie, atât i se cere.

Deşi cu media generală pe care o are - 9.70 -  ar fi putut prinde loc la orice liceu bun din Galaţi, Andreea a acceptat oferta Bucureştiului, mai ales că bursa îi prinde foarte bine, ea provenind dintr-o familie destul de modestă. Liceul respectiv este o instituţie particulară care recrutează şi pregăteşte elevi capabili de performanţă. De obicei, loturile pentru fazele internaţionale  la matematică, fizică, chimie şi informatică sunt alcătuite în principal din elevi pregătiţi la această unitate.  Iar Andreea are deja performanţa în sânge.

„Vreau să ajung olimpică internaţională la chimie”, îmi răspunde ea când o întreb despre planurile de viitor. Ce va face după terminarea liceului, are timp să se mai gândească.

Îi urăm succes şi suntem siguri că vom mai auzi de ea.

Explicaţie foto: Andreea Onofrei, alături de profesorul său, Iulian Corneci, printre diplome şi eprubete

Citit 2320 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.