Ucigaşul taximetristului din Braşov a declarat că victima sa l-a ameninţat cu moartea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Szasz Mihai Cătălin, cel care l-a ucis sâmbătă noapte pe taximetristul braşovean George Ionuţ Nicolae, în celula pe care cei doi o împărţeau la Penitenciarul de Maximă Securitate Codlea, a declarat, marţi seara, că l-a ucis pe taximetrist după ce aceasta l-a ameninţat cu moartea.

El a declarat că l-a sugrumat pe colegul său de celulă „din joacă“, dar şi pentru că aceata l-a ameninţat cu moartea. George Ionuţ Nicolae a fost strangulat de Szasz Mihai Cătălin după ce i-a povestit acestuia modul în care  le-a ucis pe Vasilica Mihai şi Mădălina Motrună, fapte pentru care se afla în penitenciar.

Ucigaşul „taximetristului ucigaş“ a fost audiat marţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov pentru crima comisă în noaptea de sâmbătă spre duminică, procurorii hotărând să elibereze o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele acestuia.

„Dintr-o joacã l-am prins de gât. L-am apãsat puţin mai tare, iar în acel moment mi-a spus cã mã omoarã. Mi-a fost fricã şi din spaima aceea l-am omorât. Cu câteva zile înainte îmi povestise cum şi-a omorât victimele şi, pur şi simplu, mi-a fost fricã. Totul a fost din greşealã, din joacã“, şi-a justificat gestul criminalul.

Acesta a mai povestit că George Ionuţ Nicolae l-a ameninţat că, dacă va scăpa din puşcărie îl va omorî, dar a făcut-o pe un ton serios pe care Cătălin nu-l mai auzise până în acel moment, deşi împărţeau celula nr. 54 de la Penitenciarul Codlea de mai bine de trei luni şi se înţelegeau bine.

Szasz Mihai Cătălin a negat varianta sugerată că această crimă a fost înfăptuită la comanda cuiva, susţinând caracterul accidental al acesteia. Criminalul a adăugat că George Ionuţ Nicolae îşi făcea deja planuri de viitor, spunând că va ieşi din puşcărie la 50 de ani şi punea deja la cale planuri de a face rău familiilor celor două victime ale sale.

În paralel cu ancheta declanşată de procurori, la Penitenciarul Codlea are loc şi o anchetă internă, coordonată de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc crima.

George Ionuţ Nicolae a fost condus marţi pe ultimul drum, fiind înmormântat la Cimitirul „Sfânta Treime“ din Braşov, la înmormântare asistând doar părinţii acestuia şi câteva rude apropiate.

Citit 745 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.