Banner uriaş pe Faleza Superioară/ Târgul „Dunărea noastră”, deschis până duminică (FOTO)

Banner uriaş pe Faleza Superioară/ Târgul „Dunărea noastră”, deschis până duminică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cârnaţi germani, şniţel vienez, pleşcaviţă, gulaş… v-a lăsat gura apă? Nu vă faceţi speranţe, nu vă veţi putea înfrupta din asemenea delicatese la Târgul „Dunărea noastră”, deschis, ieri, pe Faleza Superioară şi pe care îl puteţi vizita până duminică. Vă veţi putea delecta, însă, cu bere germană şi cu produse mai mult sau mai puţin tradiţionale româneşti. Merită să mergeţi, totuşi, pentru o adevărată lecţie de geografie: un banner gigant de 286 de metri lungime, care reprezintă întreg parcursul Dunării, de la izvoare până la vărsare, la o scară de 1:10.000, cu informaţii şi imagini din toate ţările, ţinuturile, oraşele şi comunităţile pe care le străbate Dunărea.

Gălăţenii, interesaţi de geografia Dunării

Conform programului anunţat, ieri, la ora 10,00, Târgul organizat în cadrul Festivalului „Dunărea noastră” ar fi trebuit să fie deschis, dar în realitate, încă se mai lucra la amenajare! Asta în ciuda faptului că Faleza a fost închisă de luni tocmai în acest scop! Gălăţenii au citit cu interes informaţiile de pe bannerul fragmentat şi susţinut de mai multe panouri. „Mi se pare foarte interesant acest banner. În general ştiam despre ţările riverane, dar acum am ocazia să aflu lucruri noi”, ne-a spus Romeo Ionescu. „Unii ştim mai mult, alţii mai puţin despre Dunăre, eu îmi reamintesc ce-am învăţat şi reactualizez informaţiile, pentru că pe vremea mea fluviul trecea prin Cehoslovacia, nu prin Slovacia”, ne-a declarat Alexandru Diaconu. „Bannerul mi se pare interesant. Am insistat să citească şi nepoţica, pentru că o să-i trebuiască la şcoală”, ne-a spus domnul Maftei.

Promisiune nerespectată

De-a lungul bannerului, care serveşte şi de paravan şi de gărduţ, sunt amplasate zece corturi pentru fiecare dintre ţările dunărene. Organizatorii promiseseră că vom găsi în corturi, pe lângă cărţi ale unor autori din ţările dunărene, pliante cu informaţii turistice, şi mini-târguri de produse tradiţionale specifice statelor dunărene. În realitate, însă în cortul Germaniei găsim doar bere nemţească, în cortul Austriei – dulciuri din Tulcea, în cel al Bulgariei – dulciuri din Oradea, baclava şi cafea turcească, iar în cortul Slovaciei - acadele, covrigi pe sfoară şi turtă dulce de la Piteşti. Tot respectul pentru brânza de Sibiu, afumăturile de Bacău sau pastrama de Vrancea-Odobeşti, dar Dunărea nu trece prin aceste zone! În schimb, Tulcea e prezentă cu hamsii, mici, pui, cârnaţi şi ceafă de porc perpelite pe grătar şi stinse cu vin de Măcin.

Caricaturistul Viorel Baciu ne-a mărturisit că dacă fiecare ţară de pe cursul Dunării ar fi venit măcar cu un produs tradiţional, atunci comuniunea ar fi devenit un spectacol culinar.

Citeşte şi: La Festivalul "Dunărea noastră"/ Trei zile de CONCERTE pe toate gusturile pentru gălăţeni

Citit 2190 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iunie 2014 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.