VIDEO/ Iată cum a arătat SPECTACOLUL pirotehnic al austriecilor: Dunărea, ca un rug din care s-a înălţat Phoenixul Conchitei Wurst

VIDEO/ Iată cum a arătat SPECTACOLUL pirotehnic al austriecilor: Dunărea, ca un rug din care s-a înălţat Phoenixul Conchitei Wurst
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică seară, malul Dunării a devenit neîncăpător pentru sutele de gălăţeni dornici să privească şi mai ales să filmeze cel de-al doilea spectacol pirotehnic din cadrul Festivalului ”Dunărea noastră”, orchestrat de Pyrovision din Austria. Showul aşteptat cu sufletul la gură şi cu telefoanele mobile şi aparatele de fotografiat gata „armate” a fost uluitor. Cum ştacheta ridicată de români, în seara de sâmbătă, era greu de depăşit, austriecii au mizat pe eleganţă şi simplitate, oferind pur şi simplu o feerie. A plouat cu stele, şi, la rândul lor, stele multicolore au decolat din apele fluviului către cerul care a părut prea jos pentru o asemenea alegorie pirotehnică. Au fost 20 de minute în care coregrafia incredibilă a artificiilor lansate de pe două barje aflate pe Dunăre şi de pe o platformă de 120 de metri pătraţi s-a împletit cu fondul sonor de excepţie, în care au fost mixate partituri celebre ale muzicii austriece din toate timpurile. Momentul culminant l-a constituit finalul reprezentaţiei - hitului Conchitei Wurst, supranumită ”Femeia cu barbă”, care a câştigat ediţia de anul acesta a Eurovision. Aşa cum spune şi cântecul „Rise Like a Phoenix”, Dunărea a părut un rug de flăcări din care s-a înălţat, miraculos şi triumfător, phoenixul. Aplauzele gălăţenilor nu s-au lăsat aşteptate.

E greu de spus care dintre cele două echipe, a României sau a Austriei, a câştigat duelul focurilor de artificii de Ziua Dunării. Câştigaţi sunt, cu siguranţă, gălăţenii care au putut privi spectacolul senzaţional care a însumat peste 10.000 de salve, efecte lansate din 12 puncte de tragere, peste zece tone de material pirotehnic consumat şi o desfăşurare de forţe impresionantă din punct de vedere logistic: 14 tehnicieni, 100 ore de pregătire şi trei zile de montaj.

CITEŞTE ŞI: Cum s-a văzut de pe FALEZĂ spectacolul de ARTIFICII al românilor/ Duminică seară e rândul austriecilor (VIDEO)

Citit 4342 ori Ultima modificare Luni, 30 Iunie 2014 08:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.