MAFIA PÂINII, căutată cu mascaţii! TONE de produse, bani şi bijuterii au fost CONFISCATE

MAFIA PÂINII, căutată cu mascaţii! TONE de produse, bani şi bijuterii au fost CONFISCATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zeci de poliţişti, vameşi, inspectori de muncă şi jandarmi au descins ieri în 31 de locaţii din judeţul Galaţi pentru probarea unor evaziuni fiscale * Sume de bani în euro şi lei, precum şi bijuterii din aur susceptibile a fi fost cumpărate cu bani negri, au fost confiscate


Descinderile efectuate vineri dimineaţă continuă seria acţiunilor poliţiştilor şi inspectorilor antifraudă de la Galaţi pe linia identificării unor noi "găuri negre", prin care sume importante de bani au fost sustrase de la plata taxelor şi impozitelor ca urmare a desfăşurării activităţilor comerciale. 23 de sedii ale unor societăţi comerciale din Tecuci şi Galaţi care au ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor de panificaţie, a combustibililor, precum şi o exploatare de agregate mineraliere, au făcut obiectul percheziţiilor, anchetatorii căutând dovezi contabile şi persoane bănuite că ar fi contribuit la fraudarea statului cu importante sume de bani.

"Din cercetări a reieşit că, începând din 2010 până în prezent, reprezentanţii societăţilor comerciale nu ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale, creând un prejudiciu serios", a precizat Bogdan Cojocaru, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pe lângă sediile firmelor, echipele au descins şi la opt domicilii ale unor persoane bănuite că ar fi contribuit decisiv la actele de evaziune fiscală şi de spălare de bani derulate prin intermediul societăţilor avute în vedere. Anchetatorii nu ne-au furnizat numele societăţilor sau ale persoanelor vizate de cercetări, sub motivarea că urmărirea penală se efectuează "in rem", urmând ca aceste date să fie făcute publice, probabil, deîndată ce cursul anchetei o va permite.

Tone de produse şi bijuterii, ridicate

Verificările de vineri au scos la iveală o serie de nereguli grave, pornind de la autorizaţii de funcţionare până la scriptele contabile.

"Poliţiştii au stabilit că punctul de lucru al unei societăţi comerciale care avea ca obiect de activitate comercializarea combustibililor lichizi funcţiona fără forme legale, având suspendat atestatul de comercializare en-detail din luna noiembrie 2012. Prejudiciul este estimat la 2.000.000 de lei", se arată în comunicatul IPJ Galaţi. Pe lista neagră a percheziţiilor de vineri s-a adăugat o moară fără autorizaţie de funcţionare, de unde au fost ridicate în vederea confiscării nouă tone de grâu şi 14 tone de făină şi tărâţe, dar şi o balastieră care funcţiona fără forme legale. De aici, poliţiştii au indisponibilizat absolut toate produsele, urmând să fie stabilită provenienţa acestora. Nici domiciliile administratorilor nu au fost scutite de vizita mascaţilor, echipele de control ridicând numeroase înscrisuri şi acte contabile, dar şi aproape 40.000 de euro, peste 20.000 de lei şi 600 de grame de bijuterii din aur, susceptibile a fi fost dobândite prin spălarea banilor obţinuţi din activităţi de evaziune fiscală.

În urma controalelor, anchetatorii gălăţeni, care au beneficiat şi de suportul jandarmilor de la Gruparea Mobilă de la Bacău, au condus la audieri nu mai puţin de 30 de persoane. În cauză se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citit 8177 ori Ultima modificare Vineri, 04 Iulie 2014 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.