Craterul de pe FALEZĂ aşteaptă concluziile specialiştilor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Craterul de pe FALEZĂ aşteaptă concluziile specialiştilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Groapa care a apărut vineri seară pe Faleza inferioară, între cele două restaurante din zona zidului de la Elice, a fost asigurată şi acoperită cu folie. Situaţia nu este însă deloc roz, motiv pentru care prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a convocat luni dimineaţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a se discuta problema surpării. "După expunerea punctelor de vedere ale specialiştilor proiectanţi şi în construcţii, prima măsură a fost punerea în siguranţă a zonei, incluzând restricţionarea accesului în vecinătatea surpării, până marţi, când sunt aşteptate rezultatele studiului comandat de Primăria municipiului Galaţi", se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.
Deşi vineri se spunea că analiza va fi făcut în cursul zilei de luni şi vor fi date publicităţii cauzele accidentului de sol, concluziile se lasă aşteptate încă o zi. "Specialiştii Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti urmează să prezinte concluziile şi recomandările acestui studiu în cursul zilei de marţi, pentru ca ulterior Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să se întrunească din nou, pentru a discuta eventualele soluţii ce pot fi aplicate în zonă, în baza acestui diagnostic, coroborat cu rezultatul studiului comandat de S.C. Apă Canal S.A. cu privire la starea canalului colector", se mai arată în comunicatul Prefecturii.
Astfel, abia după ce studiile comandate de cele două instituţii vor fi gata, se va putea vorbi despre fapte concrete. Până atunci, însă, groapa cu diametrul de circa trei metri şi adâncimea de opt-nouă metri atrage privirile tuturor trecătorilor. Sperăm însă că acest nou crater nu va avea soarta fratelui său mai mare, situat cam pe acelaşi aliniament, dar pe Faleza superioară, care aşteaptă de mai bine de un an găsirea unei soluţii viabile de astupare.

CITEŞTE ŞI: FOTO/ Galați, orașul SURPĂRILOR: Un nou CRATER adânc, pe Faleza Inferioară

Citit 3593 ori Ultima modificare Luni, 21 Iulie 2014 17:56

18 comentarii

 • postat de marketglory
  Marți, 22 Iulie 2014 21:57
  92.84.85.***
  w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat
  (copiaza link-ul in browser fara spatii)

  http://www.marketglory.com/strategygame/Parmalat


  MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali.
  Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie.
  Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc.
  Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor.
  50 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi.

  emal: stanciuadrian33@yahoo.com
  YM: stanciuadrian
  2
  0
  Raportează
 • postat de kiro
  Marți, 22 Iulie 2014 21:32
  5.13.197.***
  Un baiat destept facea pod peste gauri si dispareau ! Dar asa astia care repara stiu sigur ca peste ceva timp mai au o lucrare! Ca vine aceesi firma dar cu alt nume!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de mda
  Marți, 22 Iulie 2014 17:23
  89.136.231.***
  La drept vorbind astia nu au primit consultanta de la nimeni pana acum ? Nu s-a nascut nimeni atoatestiutor insa un bun administrator cauta solutii, intreaba pe altii mai evoluati din punctul asta de vedere, colaboreaza cu specialisti. Vad un dezinteres total pentru problema gropilor de pe faleza iar asta face ca situatia sa treneze. Rusine autoritatilor!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Dunare, Dunare
  Marți, 22 Iulie 2014 16:39
  79.116.103.***
  Raspunsul e simplu: s-a infiltrat apa din Dunare.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Mihai
  Marți, 22 Iulie 2014 16:33
  58.109.67.***
  Nu intelegeti nimic. Acolo e gura tunelului ce urmeaza sa fie sapat pentru a trece pe sub dunare ca sa nu piarda Marius Stan alegerile
  0
  8
  Raportează
 • postat de sorinacio gl.
  Marți, 22 Iulie 2014 16:31
  86.34.187.***
  S-a agravat de la sarbatorile dunarii, din cauza decibelilor. Si a banilor cheltuiti aiurea. Pe-afara-i vopsit gardu' si- nauntru leopardu'.Sau ,dati la la prostime paine si circ.Oricum, v-ati incalzit destul pentru la iarna topaind la concertele majestatii sale primarele republicii galati. Sper.
  0
  7
  Raportează
 • postat de maria
  Marți, 22 Iulie 2014 14:06
  5.13.224.***
  hmmm iar gropi pe faleza o fi oare de la trepidatiile de la barci ,hopa iar cheltuieli studii si multi multi bani ingropati in gropi nimeni nu comenteaza
  0
  7
  Raportează
 • postat de Romania Noua
  Marți, 22 Iulie 2014 12:11
  5.13.239.***
  Eu unul zic sa mai sape o groapa ca sa astupe groapa ivita la "Valurile Dunarii"! Si tot asa....Si astfel o sa avem un oras plin de gropi! Ce dracu e asa de greu de trebuie specialisti? Specialistul neamt,cand a terminat de forat canalul colector, a spus ca teava de deversare din canalul colector trebuie sa aiba un anumit diametru si trebuie sa plece in linie dreapta spre "Dunare". Din cauza ca nu s-a respectat ce a spus acesta,au aparut infiltratii in canalul colector iar apa (dupa legile nescrise ale fizicii) isi cauza drunul cel mai scurt spre scurgere! Asa ca asteptati-va ca scarile de marmura de pe faleza (dupa ploile ce vor urma) sa o ia la "vale" spre Dunare!
  Iubesc ROMANIA dar nu si HOTII si Cocalarii ce strica ceea ce inaintasii nostri au cladit prin lupte!
  1
  13
  Raportează
 • postat de Adi
  Marți, 22 Iulie 2014 11:59
  5.13.137.***
  Groapa de pe faleza superioara a reaparut pe 8 martie 2012. sa consemnam si data de 18.07.2014?
  0
  9
  Raportează
 • postat de cetatean
  Marți, 22 Iulie 2014 11:54
  193.230.156.***
  Daca pentru o surpatura nu sunt lamuriti atunci ganditi/va pentru tunelul sau podul peste Dunare ce ne asteapta. Primarul si viceprimarul Florin Popa inca de acum doi ani se limba in strainatate sa lamureasca cei cu tunelul pe sub Dunare , nu ca a ar fi priceput ceva, DOAR SAU PLIMBAT. SI CUM SPUNEAM DE CEVA TIMP, NE TREBUIE TUNEL IN LOC SA INCERCAM SA ACOPERIM GROPILE. OTROCOL, PREFECTUL NU ARE CUM SA-I PESE DE GALATI, OMUL ARE VILOI LA BUCURESTI SI DACA NU DAU DOI BANI CEI CARE SUNT STABILITI AICI , ASTA NICI ATAT.PAREREA MEA.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Loessul și suprasaturației cu apă declanșează alunecări de teren și găuri.
  Marți, 22 Iulie 2014 10:53
  109.98.103.***
  În afară de ineficiența tehnică de rezolvare a unei probleme simple unde elementele de apariției unei găuri în Galați în care loessul și apa în saturație declanșează găuri și alunecări de teren, aici este și o problemă apărută după apariția digului pe malul tulcean, îngustarea albiei în dreptul Falezei inferioare creând o presiune imensă mai ales pe timpul creșteri nivelului Dunării, zona inundabilă comportându-se ca o supapă de scădere a presiuni, când nu exista îndiguirea pe malul tulcean, problema găurilor neexistând când nu exista digul pe malul tulcean.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Platitor de taxe si impozite in Rommanica
  Marți, 22 Iulie 2014 10:50
  109.102.62.***
  Ca sa raspundem asteptarilor dumneavoastra, comisia de specialisti vine in intampinare cu urmatorul anunt/raspuns: in urma nenumaratelor studii de fezabilitate, a cererilor nenumarate ale cetatenilor acestui oras(Noul Galati) si a nenumaratelor anunturi din campaniile electorale, va informam ca aceast asa zis crater de fapt este inceputul lucrarilor pentru tunelul pe sub Dunare. Va multumim pentru intelegere si va asteptam la festivitatile de inaugurare, adica la taierea pamblicii.
  Acesta este um pamflet ca si clasa politica din aceasta tara, asa ca tratati-l ca atare. :))))))))
  0
  10
  Raportează
 • postat de Gica Revoltatu
  Marți, 22 Iulie 2014 09:54
  5.13.214.***
  Ziceti mai bine ca acesta noua surpatura e rezultatul indiferentei cu care a fost tratata prima,cea de pe faleza superioara. E simbolul impotentei celor care conduc orasul si care sunt interesati doar de imbogatirea proprie, nu de necesitatile orasului. Traim intr-o comunitate gandita comunist, construita comunist si condusa de niste impostori care tin cu dintii de scaunul pe care s-au cocotat dupa ce au pupat sute de funduri. Nici pamantul nu va mai suporta fatarnicilor,in curand orasul asta o sa devina un fel de Atlantida in care va veti scufunda cu tot cu ce ati reusit sa furati in ultimii 25 de ani! Auzi la ei,studii de fezabilitate de tunel pe 10 mil de euro si tu cazi in gropi! Ar trebui sa va fie rusine,dar voi nu aveti notiunea asta!
  0
  17
  Raportează
 • postat de faliment controlat
  Marți, 22 Iulie 2014 08:54
  5.13.178.***
  sunt deficiente majore la capetele celor ce conduc si administreaza acest oras nu in multe randuri au aratat ca sunt niste mincinosi, manipulatori si ca isi bat joc de banul public, nu este nicio diferenta intre conducerea orasului si managementul firmelor ce isi desfasoara activitatea in acest oras si in zonele invecinate.
  1
  10
  Raportează
 • postat de pop
  Marți, 22 Iulie 2014 08:36
  86.124.204.***
  Sunt deficiente majore la sistemele de apa si canalizare:
  1-alimentarea cu apa a unei locuinte obligatoriu trebue sa fie bransat si la canalizare.
  2-conductele si bransamentele foarte vechi trebuesc inlocuite.
  3-sistemul de canalizare dezvoltat dupa 1990 lasa de dorit,cu exceptia ivestitiei cu fonduri ISPA.
  4-statia de epurare a apei reziduale sa facut la Barbosi ,apa din colectorul de pe Str.Traian si Domneasca este pompata de la elice la Barbosi; suntem asa de bogati sa ne permitem- daca statia era amplasata in valea orasului curgerea este datorita diferentei de nivel(fara a consuma energie pentru pompare) -VEZI STATIA DE LA BRAILA.
  2
  7
  Raportează
 • postat de cir
  Marți, 22 Iulie 2014 08:22
  83.103.186.***
  Specialistul competent si-a exprimat punctul de vedere inca de dinainte de 1989: NU SE CONSTRUIESTE PE FALEZA. Astfel ca toti banii care cheltuie pe diverse carpaceli subventioneaza afaceri private din zona.
  1
  17
  Raportează
 • postat de d-nei/d-rei Teodora Miron
  Marți, 22 Iulie 2014 07:19
  5.13.164.***
  Rectificati va rog informatia precum ca ''Gropzilla'' nu are decat un an vechime , in fapt fiind mostenita inca de pe vremea lui Nicolaie .
  Totodata nu ati mai reamintit faptul ca toate aceste gauri sunt cauzate de alunecarea falezei in fluviu , faleza ce nu poate suporta suprasarcinile adaugate ei , cu nesimtire , in ultimii douazeci de ani . Tocmai de aceea simple astupari vor fi doar paleative la o problema din ce in ce mai agravata , cu siguranta urmand si alte astfel de ''surprize'' .
  0
  15
  Raportează
 • postat de VADER
  Marți, 22 Iulie 2014 06:31
  62.176.115.***
  suntem condusi de nemernici si incapabili! PE VREMEA LUI CEAUSESCU ASA CEVANU S-AR FI INTAMPLAT. MA PUTETI CONTRAZICE?TOT PE VREMEA LUI CEAUSESCU,DACA CUMVA S-AR FI PETRECUT ASA CEVA, AR FI FOST REMEDIATA INTR-O NOAPTE,IAR VINOVATII AR FI FOST TRIMISI DRACULUI LA CANAL.....
  3
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.