Craterul de pe FALEZĂ aşteaptă concluziile specialiştilor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Craterul de pe FALEZĂ aşteaptă concluziile specialiştilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Groapa care a apărut vineri seară pe Faleza inferioară, între cele două restaurante din zona zidului de la Elice, a fost asigurată şi acoperită cu folie. Situaţia nu este însă deloc roz, motiv pentru care prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a convocat luni dimineaţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a se discuta problema surpării. "După expunerea punctelor de vedere ale specialiştilor proiectanţi şi în construcţii, prima măsură a fost punerea în siguranţă a zonei, incluzând restricţionarea accesului în vecinătatea surpării, până marţi, când sunt aşteptate rezultatele studiului comandat de Primăria municipiului Galaţi", se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

Deşi vineri se spunea că analiza va fi făcut în cursul zilei de luni şi vor fi date publicităţii cauzele accidentului de sol, concluziile se lasă aşteptate încă o zi. "Specialiştii Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti urmează să prezinte concluziile şi recomandările acestui studiu în cursul zilei de marţi, pentru ca ulterior Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să se întrunească din nou, pentru a discuta eventualele soluţii ce pot fi aplicate în zonă, în baza acestui diagnostic, coroborat cu rezultatul studiului comandat de S.C. Apă Canal S.A. cu privire la starea canalului colector", se mai arată în comunicatul Prefecturii.

Astfel, abia după ce studiile comandate de cele două instituţii vor fi gata, se va putea vorbi despre fapte concrete. Până atunci, însă, groapa cu diametrul de circa trei metri şi adâncimea de opt-nouă metri atrage privirile tuturor trecătorilor. Sperăm însă că acest nou crater nu va avea soarta fratelui său mai mare, situat cam pe acelaşi aliniament, dar pe Faleza superioară, care aşteaptă de mai bine de un an găsirea unei soluţii viabile de astupare.

CITEŞTE ŞI: FOTO/ Galați, orașul SURPĂRILOR: Un nou CRATER adânc, pe Faleza Inferioară

Citit 3780 ori Ultima modificare Luni, 21 Iulie 2014 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.