Un puşti a DISTRUS patru tone de pepeni. VEZI din ce motiv şi cum a reuşit (FOTO)

Un puşti a DISTRUS patru tone de pepeni. VEZI din ce motiv şi cum a reuşit (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un puşti de 13 ani a reuşit să le creeze o pagubă de peste 3.000 de lei unor comercianţi de pepeni din Piaţa Centrală. Păgubiţii, Geta Roman şi Constantin Cîrjeu, cred că este vorba despre o răzbunare a celorlalţi comercianţi din zonă. Toată întâmplarea s-a petrecut chiar sub ochii Getei Roman, care stătea de pază la pepeni. "Era ora 3.00 şi am văzut când s-a apropiat puştiul. Iniţial am crezut că a aruncat cu apă. Chiar l-am întrebat de ce a făcut asta. Abia apoi mi-am dat seama că este motorină, că am simţit mirosul. Nu am reuşit să-l prind. Cred că a fost pus de alţi vânzători de pepeni. Am mai vândut şi flori şi am avut probleme. Nu înţeleg însă de ce, pentru că tot timpul am aliniat preţurile cu toată lumea", ne-a povestit Geta Roman.

Motorina a distrus toţi pepenii, comercianţii fiind obligaţi acum să-i arunce. „Sunt vreo 4.000 - 4.500 de kilograme de pepeni aici. Trebuie să-i arunc pe toţi, pentru că nu se mai pot mânca. Mi-au distrus toată munca. Eu ce fac acum?”, ni s-a plâns bărbatul.

În urma păţaniei, cei doi au depus o plângere la poliţie, în speranţa că va fi găsit vinovatul. Mai mult decât atât, de ancheta poliţiei depinde şi sancţiunile pe care le vor dispune cei de la Administraţia Pieţelor Galaţi, care susţin că ei nu au obligaţia de a păzi marfa. "Fiecare comerciant trebuie să-şi asigure şi să-şi păzească marfa. Dacă poliţia va stabili că de această întâmplare se face vinovat un alt comerciant, atunci putem dispune şi noi sancţiuni. Vorbim fie de ridicarea licenţei, care trebuie reînnoită lunar, fie de anularea contractului de închiriere pentru spaţiul comercial”, ne-a explica Viorica Pîrlog, director comercial al Administraţiei Pieţelor Galaţi.

Aceste sancţiuni însă nu vor fi puse în aplicare, deoarece poliţiştii locali au stabilit deja cine se face vinovat de distrugerea pepenilor. "Cel în cauză este R.Ş, în vârstă de 13 ani, domiciliat în Galaţi, care susţine că, în seara de 28 iulie, comercianţii păgubiţi l-au lovit cu o coadă de mătură peste gât şi cu o coadă de lopată peste picior. R.Ş şi-a recunoscut fapta, susţinând că a vrut să se răzbune. După întocmirea actelor procedurale, poliţiştii locali l-au predat pe cel în cauză organelor de poliţie, în vederea continuării cercetărilor”, ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

CITEŞTE ŞI: JALE în Piaţa Centrală/ Comercianţii se plâng că sunt FURAŢI fără ca Poliţia să intervină

 

 

 

Citit 8991 ori Ultima modificare Marți, 29 Iulie 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.