Pasiune şi dorinţa de a ajuta le dau putere să gătească la peste 50 de grade celsius/ Vezi despre cine este vorba

Pasiune şi dorinţa de a ajuta  le dau putere să gătească la peste 50 de grade celsius/ Vezi despre cine este vorba
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Temperaturile foarte mari înregistrate în ultimele zile la Galaţi nu i-au împiedicat  pe angajaţii Cantinei de Ajutor Social să le pregătească asistaţilor o masă caldă. Ei au venit la serviciu cu o oră mai devreme, astfel încât să poată pregăti masa până la orele amiezii. La ora 8,00, temperatura din bucătărie sărea bine de 30 de grade. Cu sudoarea pe frunte, cele cinci femei, care se gătesc pentru cei peste 700 de asistaţi, trebăluiau de zor prin bucătărie. „Azi pregătim chiftele cu piure. Oamenii care vin aici sunt necăjiţi şi mulţi dintre ei nu au acasă apă, gaze sau o altă posibilitate să gătească. Au nevoie şi o farfurie de mâncare caldă. Este adevărat că în timpul zilei, în bucătărie sunt peste 50 de grade, dar am încercat să venim cât mai devreme la muncă, tocmai ca să terminăm repede”, ne-a povestit Gherghina Petcu, bucătarul şef al Cantinei de Ajutor Social.

Colegele femeii robotesc în tăcere. Gândul că peste 700 de oameni, din care aproximativ 70 la sută sunt copii, vor veni să mănânce le dă putere şi le face să uite de căldură.

După doar câteva minute petrecute în bucătărie poţi înţelege foarte bine sacrificiul pe care îl fac bucătăresele.  Ba mai mult, după ce îşi termină serviciul, ele merg acasă şi o iau de la capăt cu gătitul, pentru familiile lor. „Pentru fiecare dintre noi, gătitul este o pasiune. Şi acasă gătim, şi aici gătim şi nu contează condiţiile atmosferice”, a conchis Gherghina Petcu.

Conducerea unităţii a încercat să le vină bucătăreselor în ajutor. „Am început programul cu o oră, două mai devreme, să putem scurta programul de muncă. Le oferim şi apă rece şi încercăm să le lăsăm în bucătărie cât mai puţin posibil”, ne-a declarat Laura Roşca, referent al Cantinei de Ajutor Social.

Citeşte şi: Pentru cine găteşte Cantina de Ajutor Social/ Mâncare de şase lei pe zi

Citit 1443 ori Ultima modificare Miercuri, 13 August 2014 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.