Noi şefi la Inspectoratul Şcolar Galaţi

Noi şefi la Inspectoratul Şcolar Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu cinci zile mai târziu decât era prevăzut în OUG 37/2009, rocada politică a conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean s-a făcut marţi dimineaţă, imediat după sosirea ordinelor ministrului de eliberare din funcţie a vechilor şefi şi de numire a celor noi: Doru Resmeriţă pe jilţul de inspector general şi Mitică Dudău pe cel de inspector general- adjunct. Inspectoarea general-adjunctă Laura Marin va rămâne în continuare pe postul pe care îl ocupă doar cu delegaţie.

Subprefectul Cosmin Păun a fost prezent la şedinţa de numire a actualilor „generali” ai învăţământului gălăţean.

După o „domnie” scurtă, de numai cinci luni, Vasile Ciuchină a predat ştafeta destul de senin, fiind deja la o a doua experienţă de genul acesta: „Sunt convins că instituţia se va afla pe mâini bune. Atât Doru Resmeriţă cât şi Laura Marin au fost elevi la CNVA, unde predau eu, au făcut fizica cu profesorul Necula şi matematica cu domnul Ursu”, a precizat printre altele fostul şef ISJ.

Inspectoarea general-adjunctă Magdalena Gaiu s-a arătat bucuroasă să-i predea biroul lui Mitică Dudău, care i-a fost coleg pe aceeaşi funcţie şi în urmă cu un an: „Am lucrat cu domnul Dudău timp de trei ani. A fost una dintre cele mai fericite perioade din viaţa mea”, a mai spus fosta adjunctă, care se va întoarce printre colegii săi de la „Economic”.

Se anunţă schimbări şi în echipa de inspectori

Noul „general”, Doru Resmeriţă, le-a mulţumit celor din fosta conducere ISJ pentru că schimbarea s-a făcut „fără tensiuni”. Printre rânduri, Resmeriţă a mai precizat că-şi doreşte ca şi transferul celorlalţi colegi să se facă, la fel, fără tensiuni, anunţând astfel că urmează schimbări şi în rândul echipei de inspectori.

„Imediat după ce am terminat facultatea, am lucrat în învăţământul superior, în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Sunt coautor a peste zece cărţi de specialitate, am un brevet de invenţie şi peste 40 de articole de cercetare publicate. Între 2002-2007 am fost director şi administrator unic al unei firme de industrie alimentară. Aşa că am avut o importantă activitate de management. În prezent predau biotehnologii la aceeaşi facultate”, şi-a prezentat un succint CV noul inspector general.

Revenit pe acelaşi post după o absenţă de mai puţin de-un an, Mitică Dudău şi-a informat pe scurt colegii că stilul său de lucru nu se va schimba şi că va continua să lucreze eficient şi bine, ca şi până acum.

Deşi în OUG 37/2009 se precizează că în termen de treizeci de zile de la numire noii şefi ai învăţământului trebuie să se prezinte la concurs, acest lucru este puţin probabil, din două motive.

În primul rând schimbarea s-a făcut într-o perioadă foarte aglomerată pentru cei de la ISJ: teze cu subiect unic, admitere, bacalaureat, pretransferări şi titularizare.

În al doilea rând, conform Legii statului personalului didactic, un cadru universitar trebuie să fie doctor pentru a se putea prezenta la concursul pentru funcţia de inspector general. Doru Resmeriţă are lucrarea deja pregătită, dar nu a susţinut-o, până atunci urmând să fie doar inspector general cu delegaţie.

Citit 1986 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.