Bani, ţigări, cartuşe şi cherestea CONFISCATE de poliţişti, în cadrul unor percheziţii

Bani, ţigări, cartuşe şi cherestea CONFISCATE de poliţişti, în cadrul unor percheziţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 53.000 lei, aproape 40 metri cubi de cherestea şi peste 3.500 de ţigarete de contrabandă au fost ridicate în vederea confiscării


Poliţiştii gălăţeni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au făcut, joi dimineaţă, 18 percheziţii la sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor a trei societăţi comerciale care au ca obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, precum şi la sediul unei instituţii publice.

Descinderile au vizat persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, abuz în serviciu şi contrabandă cu ţigări.

În urma percheziţiilor, la o societate comercială, având ca obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, au fost identificate două puncte de lucru ale căror sedii nu erau declarate la Oficiul Registrului Comerţului.

"Poliţiştii au descoperit, la aceeaşi societate, 37,7 metri cubi de cherestea, pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente de provenienţă, precum şi suma de  53.750 de lei, care nu era evidenţiată în registrul de casă. De asemenea, la două dintre domiciliile percheziţionate, poliţiştii au identificat 338 de cartuşe, de diferite calibre, 78 de materiale pirotehnice (pocnitori şi petarde), respectiv 3.680 de ţigarete cu timbru de  Republica Moldova”, ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

La finalul percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, de la domiciliile administratorilor, de la societăţile comerciale şi punctele de lucru ale acestora, documente financiar-contabile, contracte de achiziţii şi documente extracontabile (caiete, agende) prin care se ţinea o evidenţă paralelă, neînregistrată, asupra relaţiilor comerciale.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, abuz în serviciu, contrabandă cu ţigări şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.

Citit 2308 ori Ultima modificare Vineri, 29 August 2014 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.