EVACUARE CU SCANDAL în Valea Oraşului. Familia AMENINŢĂ că îşi INCENDIAZĂ COPIII în semn de PROTEST (VIDEO/FOTO)
Foto: Foto: Teodora Miron

EVACUARE CU SCANDAL în Valea Oraşului. Familia AMENINŢĂ că îşi INCENDIAZĂ COPIII în semn de PROTEST (VIDEO/FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Evacuaţii locuiau ilegal într-o clădire pe care proprietarul a decis s-o demoleze pentru că avea bulină roşie


O familie, care locuia clandestin într-un imobil situat pe strada Al. Moruzzi, a fost evacuată miercuri dimineaţă. Formată din opt adulţi şi opt copii, familia Tecaru a ajuns, cu tot cu lucruri, în stradă. Şi asta după ce proprietarul clădirii cu pricina a decis să-i evacueze din imobilul aflat într-o stare avansată de degradare, însemnat cu bulină roşie. Chiar dacă nu aveau dreptate, cei evacuaţi nu s-au ferit însă să facă scandal.

Pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de intervenţia mascaţilor de la Poliţia Locală. „Această clădire prezintă un risc mare de prăbuşire. Locatarii nu au dorit să părăsească clădirea, chiar i-au ameninţat pe reprezentanţii societăţii care se ocupă cu demolarea imobilului”, ne-a povestit unul dintre poliţiştii locali.

Cei din familia Tecaru au recunoscut că nu au forme legale pentru a locui în clădirea ce risca oricând să se dărâme peste ei. „Noi am locuit cu chirie pe strada Dogăriei în imobilul cu numărul 115. Clădirea respectivă a fost retrocedată. Ne-am mutat aici, în urmă cu şase ani. Ştiu că stă să se dărâme, dar noi am încercat să o întreţinem. I-am pus geamuri, uşi. Iar acum ne dau afară. La noapte o să dormim în stradă”, ne-a spus Anica Tecaru.

„Ne dăm foc!”

În timp ce îşi cărau mobila din casă în stradă, cei din familia evacuată au auzit că vor veni cei de la Ecosal să-i ajute. Crezând că vor rămâne fără bunuri, familia s-a înfuriat şi mai tare: „Sunt lucrurile noastre. De ce să ni le ia. Noi am muncit pentru ele. Avem copii la şcoală, la grădiniţă. Ce facem cu ei, dacă ne iau şi mobila?”, s-a plâns Anica Tecaru, căreia, la un moment dat, i s-a făcut rău, fiind cardiacă.

Spiritele s-au încins din nou când la faţa locului a ajuns şi o echipă din cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a încercat să le ofere oamenilor ajutor. „Ne dăm foc şi nouă, şi copiilor, dacă o să ni-i ia. I-am crescut până acum şi o să-i creştem şi de acum înainte. Toate până la copii”, au ţipat Anica Tecaru şi ceilalţi membri ai familie.

CITEŞTE ŞI: O FATĂ de doar ŞAPTE ani şi bunica ei vor fi EVACUATE din casă

„Am încercat să găsim o soluţie, pentru ca micuţii să nu rămână în stradă. Nu se poate vorbi aici de neglijenţă, pentru că se vede că minorii sunt bine îngrijiţi, merg la şcoală şi la grădiniţă. Vom discuta şi cu reprezentanţii Primăriei pentru a găsi o soluţie”, ne-a declarat Ciprian Groza, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

Familia care a locuit clandestin în clădire şi-a scos, în cele din urmă, toate lucrurile în stradă. Ei speră ca autorităţile locale să le ofere un alt imobil în care să locuiască. Reprezentanţii primăriei însă le oferă, cel puţin deocamdată, o soluţie provizorie. „Fiind vorba despre copii minori, vom încerca să-i punem sub protecţie în centrul nostru de urgenţă, până ce părinţii vor rezolva problema locativă. De asemenea, şi părinţii pot fi găzduiţi în centrul de urgenţă, unde vor primi şi mese calde, conform legii”, ne-a explicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Reprezentanţii Primăriei Galaţi vor face o anchetă pentru a stabili dacă membrii familiei Tecaru se încadrează sau nu pentru o locuinţă socială.

Citit 3460 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 19:03

7 comentarii

 • postat de his
  Joi, 18 Septembrie 2014 17:09
  109.166.208.***
  Ma bucur ca proprietarul a reusit sa intre in propria casa.
  Personal nici nu cred ca o va demola. A inventat chestia cu demolarea ca sa i deaafara din casa lui.

  Cat despre homeless astia, violenti sau nu, apreciez ca sunt o problema cat se poate de reala si de dureroasa pentru orice comunitate. Ar trebui ca noi, toti ceilalti care avem unde sta, sa punem mana de la mana si sa-i ajutam sa-si construiasaca o locuinta cat de modesta, pe un teren fara valoare, pus la dispozitie de municipalitate. Ei cu munca, noi cu bani si materiale.

  Altminteri, vor ajunge sa ne dea in cap sau vor merge la puscarie, adica acolo unde rautatea se amplifica nelimitat, intorcandu-se tot impotriva noastra.
  0
  5
  Raportează
 • postat de alx
  Joi, 18 Septembrie 2014 14:25
  89.42.179.***
  ce cauta carutele in oras ? parca erau interzise... primaria? politia? chiar nu i vede nimeni?
  0
  13
  Raportează
 • postat de Ăsta-i viitorul Noului Galați, plimbarea acareturilor prin oraș, oraș muribund prin marea masă de șomeri și oameni inactivi.
  Joi, 18 Septembrie 2014 09:37
  80.97.242.***
  Asta-i dezvoltarea economică în Galați, mulți vor plimba mobila și acareturile prin Galați, chiar și din apartamentele cu proprietari ce nu-și pot plăti întreținerea prin lipsa locurilor de muncă, Orașul Galați fiind pe locul trei în numărul de șomeri din România, asta oficial, neoficial suntem pe locul unu prin oameni ce nu sunt înregistrați ca șomeri la AJOFM.
  1
  20
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Joi, 18 Septembrie 2014 09:16
  5.13.214.***
  Oricum,nu pot sa remarc faptul ca imaginile sunt absolut sugestive pentru Noul Galati.Triburi patrunse samavolnic in spatii locative si care au in dotare carutele care fac prapad noaptea in capacele de canalizare.Ca astia sunt mii,chiar zeci de mii in acest oras si care,la primul "tun" dat sar din caruta direct in BMW.Chiar as fi curios ce acte au in conditiile in care locuiesc ilegal prin oras de serviciile sociale se intereseaza atat de mult de soarta lor.Cand se falesc in BMW-uri si joaca barbut pe zeci de mii de euro,politia nu-i deranjeaza iar fiscul nu este interesat cum se imbogatesc unii.Prefera sa mai puna un impozit pe munca oamenilor cinstiti decat sa-i dernjeze.In plus ei sunt un ajutor pentru beneficiarii mai mult sau mai putin indreptatiti ai retrocedarilor cladirilor de patrimoniu,care sunt dornici de asemenea chiriasi nepoftiti care distrug imobilele deoarece au mai mult de castigat prin demolarea directa si eventual constructie noua decat cheltuiala costisitoare a reabilitarii cladirii.
  0
  27
  Raportează
 • postat de marius
  Joi, 18 Septembrie 2014 08:22
  86.124.200.***
  O cladire minunata, pacat ca nu s-a reusit reabilitarea ei si a ajuns in acest stadiu. Si mai pacat e ca se va demola.
  De stricat este usor , sa vedem ce se va ridica in loc . Bineinteles ca proprietarul nu are bani sa o reabiliteze si s-o consolideze si prefera sa o darame ,iar apoi va scoate la vanzare acel teren pe o suma impresionanta , pe care nu o s-o primeasca in veci.Oricum zona este compromisa datorita localnicilor si a numeroaselor inundatii in urma unor ploi mai abundente. Pacat daca se demoleaza aceasta casa.
  0
  22
  Raportează
 • postat de cir
  Joi, 18 Septembrie 2014 08:20
  83.103.186.***
  Respectiva cladire este compromisa in totalitate si trebuie demolata. Istorica sau nu, e un pericol public.
  13
  3
  Raportează
 • postat de Tatu T.
  Joi, 18 Septembrie 2014 07:25
  89.137.136.***
  Stimata Redactie
  Nu stiu cine este proprietarul dar tin sa anunt "institutiile de cultura" ca respectivul imobil se afla intr-una din imaginile cuprinse intr-un album prezentind celebrele inundatil de la Galati din vara anului 1897. Este o cladire emblematica pentru Piata Moruzi, creatie a fostului primar, ingropat la Pechea. Cu respectivul prilej, al inundatiilor s-a tras la Galati si un film de catre compania fratilor Lumiere, film aflat in arhivele frantuzesti. Asa ca o chestie, proprietarul are dreptul sa faca ce vrea cu respectiva cladire, dar ar trebui sfatuit sa ridice o replica a acesteia, cel putin la exterior. S-ar pastra spiritul pietii si orasului. Nu s-ar sterge memoria.
  Cu stima
  Tatu T
  1
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.