PERCHEZIŢII la persoane bănuite de EVAZIUNE fiscală şi spălare de BANI

PERCHEZIŢII la persoane bănuite de EVAZIUNE fiscală şi spălare de BANI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 40 de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare Fraude, Serviciului şi Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Galaţi, cu sprijinul jandarmilor gălăţeni şi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au efectuat vineri 14 percheziţii într-o localitate din judeţul Galaţi. Oamenii legi au vizat sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor a trei societăţi comerciale, precum şi la sediul unei instituţii publice.

„Persoanele în cauză sunt bănuite de comiterea, în perioada 2010-2014, a infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi abuz în serviciu”, se arată într-un comunicat al IPJ Galaţi.

Anchetatorii au verificat legalitatea contractelor acordate de respectiva instituţie publică celor trei societăţi comerciale, precum şi legalitatea Hotărârilor Consiliului Local de aprobare a încheierii acestor contracte.

„Cele trei societăţi comerciale desfăşoară activităţi în domeniul exploatării agregatelor minerale, în domeniul construcţiilor, al exploataţiilor agricole şi în domeniul alimentar”, se mai precizează în comunicat.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat contracte, acte contabile şi extracontabile care să probeze activitatea infracţională a suspecţilor, urmând ca în cauză să se dispună măsurile legale.

 

Citit 3357 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 09:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.