ATENŢIE unde vă ţineţi MAŞINILE! A început RIDICAREA RABLELOR abandonate prin oraş
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ATENŢIE unde vă ţineţi MAŞINILE! A început RIDICAREA RABLELOR abandonate prin oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria somează proprietarii maşinilor abandonate pe străzile Galaţiului să le ridice. Nu mai puţin de cinci proprietari de automobile, cu sau fără număr de înmatriculare, au fost atenţionaţi, joia trecută, de către primarul Marius Stan, printr-un anunţ în paginile cotidianului "Viaţa liberă", să le ridice în termen de cinci zile. În cazul în care proprietarii nu vor catadicsi să ridice automobilele, nu numai că îşi vor pierde automobilele, dar, potrivit Legii 421/2002, riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei.

Peste 200 de sesizări într-un an

Potrivit informaţiilor furnizate de către Poliţia Locală, din luna iulie până la sfârşitul anului 2013, nu mai puţin de 81 de maşini au fost semnalate de către societatea Gospodărire Urbană sau de către asociaţiile de proprietari ca fiind abandonate.

Pentru 15 dintre ele nu a venit nimeni să se intereseze, respectiv să pună la dispoziţia Poliţiei Locale documentele care să ateste că maşina nu este scoasă din uz. În ceea ce priveşte anul 2014, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Aurelia Bogatu, ne-a spus că, până la această dată, au fost 128 de sesizări, iar pentru 46 dintre ele au fost deja predate documentele la societatea Gospodărire Urbană pentru a fi ridicate.

Astfel, dacă am ţine cont numai de sesizările făcute în ani de zile, Galaţiul are la activ un număr considerabil, de ordinul sutelor, de maşini abandonate pe străzi.

 

 

„Noi facem sesizări către proprietari pentru a veni în termen de 10 de zile să facă dovada că taxele şi impozitele sunt achitate la zi şi că automobilul nu este scos din uz, apoi mai trimitem o scrisoare recomandată cu aviz de primire ca în termen de cinci zile de la primire să ridice vehiculul, dacă nici atunci proprietarul nu răspunde, maşina rămâne în depozitul municipalităţii”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Aurelia Bogatu.

Autoturismele părăsite ocupă parcările

Pornind din Mazepa şi buricul târgului până în cartierele mărginaşe, oraşul Galaţi este plin de maşini care nu au mai fost scoase din parcarea de rezidenţă de luni de zile, dacă nu chiar ani. Multe dintre ele - prăfuite, cu roţile dezumflate, cu tabla îndoită şi măcinată de rugină, dar şi cu elemente lipsă - stau pur şi simplu abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Galaţi, transformând oraşul într-un mare parc de vechituri. Mai mult decât atât, automobilele în cauză mai ocupă şi locurile de parcare, în condiţiile în care oraşul se confruntă cu o criză a acestora. Chiar dacă cele mai multe dintre maşinile în cauză sunt Dacii şi Oltcit-uri, mai găseşti şi câteva mărci de soi, cum ar fi Volvo, Renault, Cielo, ba chiar şi câte un BMW de colecţie, lăsat să prindă rugină cu farurile sparte. Cele mai multe mai au încă numerele de înmatriculare.

Autoturisme părăsite ocupă locurile de parcare, şi aşa puţine, din cartierele oraşului Galaţi

Citit 6630 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.