„De vânzare” în parcare

„De vânzare” în parcare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zeci de proprietari sunt amendaţi săptămânal pentru faptul că îşi expun maşinile la vânzare, în parcările publice * Talciocul rămâne închis în timpul săptămânii, deşi spaţiul ar putea fi folosit pentru găzduirea unui parc auto *

Proprietarii maşinilor ridică impasibili din umeri: dacă nu avem loc să le expunem… iaca problemă! Proprietarii blocurilor asediate de maşinile scoase la vânzare nu au soluţii: Primăria nu vrea să deschidă Talciocul în timpul săptămânii, pentru a deveni parc auto, urmarea fiind că oamenii nu pot nici măcar să cheme Salvarea de răul maşinilor din jur.

Poliţia Rutieră Comunitară face ce o lasă legea: constată, avertizează, amendează şi aşteaptă. „Peste un an, vom avea atribuţii”, ştiu comunitarii, privindu-i cu subînţeles pe şoferii cărora în continuare nu le este frică decât de Poliţia Rutieră.

Trotuar, extremă urgenţă

În faţa Talciocului, proprietarii maşinilor „De vânzare”, care blochează trotuarele, se urnesc încet: „Nu mă amendaţi, că nu semnez! Nu este maşina mea. Vreau doar s-o mut”, îl avertizează pe comunitar unul dintre bărbaţii care sprijină o consignaţie. După ce poliţistul se apucă să scrie procesul verbal, omul este chemat discret de un tovarăş şi împreună împing în tăcere un Renault, până spre capătul străzii.

Preocupat, reprezentantul Primăriei înfige invitaţia în ştergător şi continuă să vorbească: „Trotuarul este complet blocat. Oamenii sunt disperaţi, nu se poate circula. Să vă spună locatarii de aici. O variantă ar fi ca Talciocul să fie deschis toată săptămâna şi să stea maşinile de vânzare înăuntru. De ce nu este Talciocul deschis non-stop? Pentru că nu garantează nimeni integritatea bunului. Doar să fie angajată o firmă de pază!”. Aşa, şi?

Coşmar cu maşini şi pipi

Iar locatarii, ce-i drept, tremură de nervi şi nerăbdare: „Să le ia de aici! Cum, doamnă? Vine Poliţia, le vede, le fotografiază, le filmează şi pleacă? Bun, şi ei plătesc amenda şi maşinile rămân! A venit odată Ambulanţa la un bolnav şi l-am dus noi, vecinii, pe pătură, că nu avea maşina Salvării cum să intre aici”.

„Să pună Primăria veceuri, că este coşmar când începe Talciocul! De la 4,30 dimineaţa nu mai poţi să îţi auzi nici gândurile. Nu, Talciocul nu a fost mereu aici, e de prin ’90. Înainte nu era aşa”, spune Ion C., 47 de ani.

Vasile C., 46 de ani, are aceeaşi problemă: „Nu poţi să le zici nimic! Nu poţi, că ţi-e frică. Am şi eu maşină şi mi-o distrug. Parcare nu prind niciodată în weekend. Uitaţi, oamenii au bătut pari aici, că altfel intrau cu maşinile pe spaţiul verde. Vinerea, sâmbăta şi duminica nu poţi să ieşi. Este unul care doarme în maşina pe care vrea s-o vândă. Aşa s-a ajuns!”.

Show-room de Ţiglina

La rondou (Popescu) lumea nu se prea agită. Expoziţia de maşini este la locul ei şi chiar este vizitată de curioşi: „Nici nu cumpăr, nici nu vând”, râde Florin, „doar mă uit. Poate că aş vrea să cumpăr”, recunoaşte omul. Zice că nu l-ar deranja să fie locul lăsat liber. Să îl crezi? E cam greu, doar are show-room-ul la nas şi îl vizitează. „Peste tot este aşa”, mai justifică bărbatul.

„Aici nu au numere de înmatriculare şi sunt multe cu numere străine. Aici nu am bază legală, să îi pun invitaţie la sediu. Că p-astea unde să le verific? Dacă nu au număr sau dacă sunt de Germania, tot degeaba”, explică poliţistul comunitar.

Plată şi loc

Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare, rezumă: „Am avut o acţiune care a avut în vedere depistarea maşinilor «de vânzare» parcate în locuri nepermise - în special în parcările blocurilor. Repetăm aceste acţiuni, deoarece conducătorii auto nu înţeleg să-i respecte pe locatari şi să lase parcările blocurilor libere”.

„Am discutat şi cu domnul primar şi cu viceprimarul Ciumacenco să scoatem o hotărâre de C.L. cu privire la blocarea acestor maşini – indiferent ce numere au. Le vom pune caracatiţe şi vor plăti în funcţie de numărul de zile cât stă maşina blocată de caracatiţă. De la începutul anului până acum au fost date 94 de sancţiuni pentru ocuparea abuzivă a parcărilor, în valoare totală de 11.365 de lei”.

N-ar fi mai bine dacă maşinile ar fi ridicate şi depozitate undeva? Că atunci le-ar trece cheful proprietarilor să le mai lase unde vor ei?

În lipsa aerului, a spaţiului verde, asfixiat de Combinat şi de trafic, dar figurând cu o poluare normală, Galaţiul riscă să se îmbolnăvească de nervi. Asta dacă găseşte loc…

Citit 2031 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.