Promovabilitate pe minus la teza unică la română, la clasa a VIII-a

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rezolvarea contestaţiilor la tezele cu subiect unic la limba şi literatura română aproape că nu a modificat procentul de promovabilitate. Diferenţele sunt de 0,02 în plus la clasa a VII-a şi de 0,02 în minus la clasa a VIII-a.

Inedită e situaţia de la clasa a VIII-a. De obicei, în urma reevaluării tezelor se înregistrează o promovabilitate mai mare. De data aceasta, de la 70,82 s-a ajuns la 70,80. În timp ce, la clasa a VII-a, un singur elev a reuşit să promoveze în urma contestaţiilor, la a VIII-a unul a primit notă sub 5.00.

La clasa a VII-a s-au înregistrat 11 modificări ale notelor: 6 elevi au primit punctaj mai mare, iar 5  mai mic. Contestatarii de la a VIII-a   au avut mai mult succes, 11 alegându-se cu note mai mari şi numai 5 cu note mai mici decât cele iniţiale.

„Diferenţele dintre notele de după contestaţii au fost destul de mici. Cea mai mare a fost doar de 60 de sutimi”, ne-a declarat inspectoarea general-adjunctă, Laura Marin.

Astăzi, 20 mai, elevii care se consideră nedreptăţiţi la notele de la matematică pot depune contestaţii la secretariatele şcolilor de unde provin. Rezultatele finale le vor primi pe 27 mai.

Citit 664 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.