DOSARUL MICROSOFT/ Gălăţeanca Adriana Ţicău, fost europarlamentar, audiată de DNA

DOSARUL MICROSOFT/ Gălăţeanca Adriana Ţicău, fost europarlamentar, audiată de DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanca Adriana Ţicău, fost europarlamentar PSD şi ministru, a fost audiată, miercuri, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în mega-dosarul Microsoft.

Adriana Ţicău, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie-decembrie 2004, este vizată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, constând în aceea că ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului SEI şi respectiv pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft. De asemenea, ar fi iniţiat şi avizat proiecte de hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora, faptele sale având drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 — 40 la sută mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50 la sută mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă, relatează Agerpres.

Conform mass-media centrală, în dosarul Microsoft, DNA a cerut preşedintelui aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Daniel Funeriu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2009 - 2012, pentru abuz în serviciu. Cererea a fost avizată, pe data de 3 octombrie, de preşedintele Traian Băsescu, atât pentru Daniel Funeriu, cât şi pentru foştii miniştri Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Gabriel Sandu.

Fostul europarlamentar PSD a sosit la DNA Bucureşti însoţită de doi avocaţi şi nu a dorit să facă declaraţii.

CITEŞTE ŞI: Gălăţenii Dan Nica şi Adriana Ţicău, în atenţia DNA. Procurorii vor să înceapă URMĂRIREA PENALĂ pentru nouă foşti MINIŞTRI

Citit 1843 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.