Al doilea hipermarket nou la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce, săptămâna trecută s-a anunţat începerea lucrărilor de construcţie la complexul comercial Pelican – investiţie în valoare de 70.000 de euro – ieri, 20 mai, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a anunţat că Primăria a eliberat autorizaţia de construcţie pentru un alt hipermarket la Galaţi.

Este vorba despre construcţia unui supermarket Kaufland, însă realizat de un alt dezvoltator decât cel care l-a ridicat pe cel din Micro 19 -  Lidl&Schwarz.Co&KG Potrivit viceprimarului, viitorul hipermarket – cunoscut în lume ca având preţuri foarte mici la produse alimentare şi nu numai – se va construi la Intersecţia Fără Rost, vizavi de parcul Unicom.

În total, suprafaţa de teren pe care se va construi este de 4.698 de mp, din care hipermarketul va acoperi 1.516 mp. Este vorba despre o investiţie în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, în urma căreia se vor crea zeci de locuri de muncă.

Cea mai mare parte a terenului – 4489 este proprietatea Unicom, Primăria având doar 209 mp acolo, pentru care va încheia un contract de închiriere cu dezvoltatorul respectiv. În total vor fi create 91 de locuri de parcare pe 2.912 mp, care includ şi spaţiile carosabile, iar 270 mp vor avea destinaţia de spaţii verzi. Deocamdată nu se ştie clar cât vor dura lucrările de construcţie, a mai spus viceprimarul.

Concernul Lidl&Schwartz este prezent în România din 2005 prin reţeaua de supermarketuri Kaufland, care deţine treizeci de magazine la nivel naţional. Kaufland România avea anul trecut aproape trei mii de salariaţi.

Numai grupul Schwartz a înregistrat în urmă cu un an o cifră de afaceri de peste 44 de miliarde euro şi are peste 200.000 de angajaţi în întreaga Europa.  Retailerul german deţine peste opt sute de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, România şi Bulgaria.

Citit 1724 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.