UPDATE/ EXPLOZIE la un bloc de garsoniere din Micro 40 (FOTO&VIDEO)

UPDATE/ EXPLOZIE la un bloc de garsoniere din Micro 40 (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Alertă într-un bloc din cartierul Micro 40. Locatarii au fost treziţi duminică dis-de-dimineaţă de un zgomot foarte puternic. Şi asta din cauză că într-unul dintre apartamente, situat la etajul unu, a avut loc o explozie. Proprietara, o femeie de 79 de ani, a suferit arsuri pe mâini şi faţă, fiind transportată de urgenţă la spital.

„Am fost solicitaţi să intervenim la un apartament de pe raza municipiului Galaţi, unde a avut loc o explozie. La faţa locului am găsit o bătrână de 79 de ani, în stare de şoc, care avea arsuri de gradul unu şi doi la nivelul feţei, cefei şi mâinilor. I s-au acordat primele îngrijiri, i s-a pus o perfuzie cu antialgice şi a fost transportată la spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” pentru investigaţii şi tratament de specialitate”, ne-a declarat doctorul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Femeia a primit primele îngrijiri chiar de la un vecin, care s-a trezit în urma deflagraţiei. „S-a auzit o bubuitură şi o zâlţâitură. Când am ieşit afară, uşa de la garsoniera ei era dată jos. Am intrat în apartament şi am văzut-o pe bătrână, avea părul ars. Am luat-o la mine, i-am dat o cană de apă şi am aşteptat să vină pompierii. Era conştientă, dar era şocată. Am intrat eu în apartament şi i-am închis aragazul. Ea a prins aragazul şi l-a uitat. A încercat să aprindă un alt ochi de la aragaz, dar gazele deja erau acumulate. A avut noroc că era geamul deschis”, ne-a declarat Nicuşor Başa.

La faţa locului au ajuns imediat două echipaje de pompieri, dar şi un echipaj al poliţiei, care a asigurat perimetrul. „A avut loc o explozie, care, din fericire, nu a fost urmată de incendiu. Nu avem victime în stare gravă. Doar proprietara a suferit câteva arsuri uşoare la nivelul scalpului. Cauza probabilă a deflagraţiei este o acumulare de gaze. Nu sunt nici pagube materiale foarte mari. A fost distrusă uşa de la intrarea în apartament şi mobilier”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Chiar dacă urmările exploziei nu au fost foarte grave, vecinii bătrânei s-au speriat. „Eram la biserică şi m-a anunţat o vecină. Am venit într-un suflet. Eu locuiesc la parterul blocului. Vecina mea este singură şi nici nu stătea cu geamurile deschise”, ne-a spus Paraschiva Munteanu.

Pompierii vor face o anchetă în acest caz şi vor solicita şi o expertiză care să stabilească dacă structura de rezistenţă a blocului a fost sau nu afectată.


 

Duminică dimineaţă, în jurul orei 08,00, la un bloc de garsoniere din Micro 40 a avut loc o explozie. O femeie de aproximativ 80 de ani a fost transportată de urgenţă la Spital, suferind arsuri. Din primele cercetări se pare că a fost vorba de o acumulare de gaze.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 2925 ori Ultima modificare Duminică, 02 Noiembrie 2014 11:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.