Biroul Electoral a decis: Primarii din judeţul Galaţi trebuie să dea jos o serie de afişe electorale

Biroul Electoral a decis: Primarii din judeţul Galaţi trebuie să dea jos o serie de afişe electorale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania electorală a celui de-al doilea tur de scrutin prezidenţial s-a încheiat furtunos. Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi a admis plângerea depusă de una dintre alianţele electorale şi le-a cerut primarilor din judeţul Galaţi să dea jos de pe panourile publice de afişaj electoral o serie de afişe ale unuia dintre prezidenţiabili. Ce s-a întâmplat?

Potrivit deciziei afişate de Biroul Electoral Judeţean Galaţi o alianţă electorală a reclamat că, pe raza judeţului nostru, au apărut afişe ale contracandidatului său la alegerile prezidenţiale, afişe pe care apare sigla unei uniuni politice care, oficial, nu are candidat în cursa pentru alegerile prezidenţiale. Mai mult, sigla respectivă este asociată cu cea a unei formaţiuni politice care nu este încă legal înregistrată.

BEJ consideră că asocierea celor două sigle politice pe afişul candidatului este de natură a induce în eroare alegătorii, nefiind asigurată o corectă informare a acestora.

Prin urmare, cu majoritate de voturi, membrii BEJ au admis sesizarea şi au dispus înlăturarea afişelor respective de pe toate locurile speciale pentru afişaj de pe raza judeţului Galaţi. Decizia a fost comunicată tuturor primarilor din judeţul Galaţi pentru a o aduce la îndeplinire.

Citit 735 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.