PREZIDENŢIALE 2014, TURUL 2/ ROMÂNUL DIN DIASPORA care a DAT STARTUL LA VOT

PREZIDENŢIALE 2014, TURUL 2/ ROMÂNUL DIN DIASPORA care a DAT STARTUL LA VOT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primii români care-și exercită dreptul la vot în turul al doilea al prezidenţialelor sunt cei din Noua Zeelandă. Înainte de deschiderea secţiei, un clujean motivat se și așezase în faţa secţiei de votare după ce, în prealabil, postase un mesaj pe Facebook.

Dan Coroian-Vlad, absolvent al Academiei de Arte Frumoase, a avut o trezire de duminică febrilă. „6am. Mă duc la vot! Pă ei…”

La urnă, fotograful Coroian-Vad a imortalizat momentul și apoi a scris pe contul său de Facebook: „6.45 a.m. Auckland, New Zealand. E 1-0!”. Continuă, detaliindu-și așteptările votului: „E disperarea emigrantului care vrea să aibă șansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se afla pe drumul bun). Nu vreau să îmi pierd limba, "I Love You" dă bine numai în filme. Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci când plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineaţa plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea şi casa pe malul mării în favoarea prietenilor de o viaţa, Clujului, familiei... Nu "vreau o țară ca afară". Vreau doar un pic de normalitate şi certitudinea că nu ne îndreptăm din nou în direcţia greșită. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus să renunţ în favoarea unui trai decent.

Gata, hai că-s melodramatic. Nu fiţi tâmpiţi, mergeţi la vot.”

Postarea sa a adunat deja peste 12.500 de aprecieri și a fost distribuită de alţi 10.000 de utilizatori.


Pentru că ne pasă de modul în care se va derula votul decisiv pentru alegerea preşedintelui în Diaspora, vă propunem să fiţi CORESPONDENŢI SPECIALI ai "Vieţii libere" de ALEGERI! DETALII AICI ==>> http://www.viata-libera.ro/eveniment/60837-galati-viata-libera-cotidian-eveniment-galateni-din-toata-lumea-fiti-corespondentii-speciali-ai-vietii-libere-de-alegeri

Citit 1262 ori Ultima modificare Duminică, 16 Noiembrie 2014 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.